4 kasdieniai įpročiai, kurie kenkia telefonams

4 kasdieniai įpročiai, kurie kenkia telefonams

Darbas, laisvalaikis, bendravimas ir net nuobodulys – šiandien juos sunku įsivaizduoti be telefonų. Jų dėka, rodos, kiekvienas žingsnis tapo išmanus, tik ar tikrai žinome, kaip teisingai jais naudotis?

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalijasi dažniausiais įpročiais, kurie kenkia išmaniesiems, ir pataria, kaip tinkamai jais rūpintis.

1.Reguliarūs atnaujinimai

Ar jūsų nustatymų ikonėlė išmaniajame nuolat „dega“ žinutėmis ir priminimais atnaujinti operacinę sistemą? Ekspertai pataria šio veiksmo neatidėlioti, net ir tuo atveju, jei atrodo, kad telefonas ir be atnaujinimų veikia nepriekaištingai.

Technologijų gamintojai visuomet stengiasi tobulinti programų funkcijas, įdiegti naujų patogių sprendimų ir bendrai gerinti naudojimosi telefonu patirtį.

Tačiau visų svarbiausia – kiekviena nauja programinės įrangos versija gali įveikti ankstesnes saugumo spragas, padėti dar geriau apsaugoti išmaniajame esančius duomenis irišvengti kibernetinių atakų.

2. Fone veikiančios programėlės – išjungti ar palikti?

Turbūt daugelis yra girdėję patarimą išjungti išmaniojo fone veikiančias programėles ir taip taupyti telefono bateriją. Pasirodo, tai tėra mitas –kalbant tiek apie „iOS“, tiek apie „Android“ sistemas.

Ekspertų ir sistemų kūrėjų teigimu, viename aktyviame lange visuomet veikia tik viena programa, o jei vykdant kurį nors procesą išmaniajam reikia daugiau operatyviosios atminties – operacinės sistemos automatiškai stabdo nenaudojamų aplikacijų veikimą.

Be to, kiekvieną kartą užveriant, o vėliau iš naujo atidarant aplikaciją – telefonui prireikia daugiau energijos nei jos reikėtų iš naujo paleidžiant fone veikiančią programėlę.

3. Telefonas išsikrovė? Duokite jam ramybę

Naudojotės telefonu, baterija išseko, tačiau vos tik prijungėte įkroviklį ir toliau naršėte internete? O gal išmaniajam besikraunant nuolat atsiliepiate į skambučius?

Šie daugeliui įprastiįpročiai gali kaip reikiant pakenkti įkrovimo lizdui – net menkiausi prie telefono prijungto laido judesiai jį deformuoja, o ilgainiui gali visiškai sugadinti. Kad taip nenutiktų, besikraunantį telefoną patartina palikti ramybėje arba prieš kiekvieną naudojimą ištraukti įkroviklio laidą.

4.Telefono ekrano valymas

Tyrimų duomenimis, kasdien savo išmanųjįpaliečiame vidutiniškai apie 2 tūkst. kartų, taigi jam tenka atlaikyti nuolatinę riebaluotų pirštų, braižančių dulkių, odos nešvarumų ir bakterijų ataką. Tačiau lipnių ekranųišvengti galima, tereikia juos reguliariai valyti laikantis pagrindinių taisyklių.

Išsitepusį ekraną tiesiog nuvalote popieriniu rankšluosčiu arba į kelnes? Ekspertai siūlo šių įpročių atsisakyti –  ant tokių paviršių gali būti plika akimi nematomų smėlio smiltelių, kurios gali subraižyti tiek ekraną, tiek stiklinę išmaniojo nugarėlę.

Svarbu atminti, kad ekrano priežiūrai negalima naudoti valiklių, kurių sudėtyje yra spirito, acetono ar kitos rūgšties. Ji gali pažeisti riebalus atstumiančią medžiagą, kuria yra padengti išmaniųjų ekranai, todėljie taps tik dar teplesni.

Valymui geriausiai tinka vandeniu sudrėkinta mikropluošto šluostė arba specialiai ekranų stiklams sukurti valikliai. Jie ne tik saugiai pašalina riebius pirštų atspaudus, bet ir sunaikina bakterijas bei padeda nupoliruoti jau esamus įbrėžimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder