Trišalė taryba svarstys minimalios algos didinimą

Trišalė taryba svarstys minimalios algos didinimą

Vyriausybės, darbdavių ir darbuotojų interesams atstovaujanti Trišalė taryba trečiadienį vėl renkasi svarstyti minimalios algos (MMA) didinimą kitąmet.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija siūlo MMA didinti 56 eurais iki 663 eurų (iki mokesčių), Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skaičiuoja, jog MMA gali kilti iki 638 eurų. Tuo metu Lietuvos darbdavių konfederacija mano, jog pirmiausia reikia diskutuoti apie didinimo galimybes apskritai.

Lietuvos darbdavių konfederacijos prezidentas Danukas Arlauskas sako, kad nėra pakankamai duomenų, kurie leistų prognozuoti ekonomikos padėtį 2021 metais.

„Ar ji bus tiek tvari, kiek dabar. (...) Mes norime aiškesnio vaizdo, kodėl atlyginimai kyla, nes matome, kad viešajame sektoriuje pakilo žymiai labiau nei privačiame. Yra verslai, kurie visai sustabdyti, ir turizmas, ir viešbučiai ir restoranai. Mes neturime tradicijų diferencijuoti MMA pagal sektorius, tai čia beprasmis svarstymas, kol pačių principų nesutariame“, – BNS sakė D. Arlauskas. 

„Jei viešajame sektoriuje taip stipriai didėja, gal viešąjį sektorių reikia atskirti ir pirmiausia ten MMA didinti, o kalbant apie privatų, tai reikia kalbėti, ką darysime su sektoriais, jei jie bankrutuos“, – pridūrė jis.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė BNS sakė, jog MMA kitąmet gali kilti 31 euru – taip apskaičiuota pagal Trišalės tarybos nustatytą formulę.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, skaičiuojanti, kad MMA turi didėti 56 eurais, BNS taip pat teigė, jog tokia suma numatyta skaičiuojant pagal sutartą formulę. 

Šiuo metu MMA yra 607 eurai (prieš mokesčius).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder