„Sodra“ atnaujino informaciją apie įgytą stažą ir pensiją

„Sodra“ atnaujino informaciją apie įgytą stažą ir pensiją

„Sodra“ asmeninėse gyventojų paskyrose atnaujino informaciją apie gyventojų įgytą stažą, pensijų apskaitos vienetus, taip pat – dalyvavimą pensijų kaupime.

Kaip praneša įstaiga, tituliniame asmeninės „Sodros“ paskyros gyventojui puslapyje pateikiama informacija, kiek stažo ir apskaitos vienetų samdomi darbuotojai įgijo iki šių metų liepos, o savarankiškai dirbančių gyventojų duomenys, jeigu jie šiemet deklaravo praėjusių metų pajamas ir sumokėjo įmokas, rodo 2018 metais įgytas pensijų draudimo teises.

Apskaičiuojant įgytus apskaitos vienetus, pagal pranešimą, įvertinti gyventojų, kurie buvo pensijų kaupimo dalyviai, bet nutraukė kaupimo sutartis, o sukauptas lėšas grąžino į „Sodrą“, atkurti ar papildomai už pervestas įmokas įgyti apskaitos vienetai.

Kaip pranešama, pensijų kaupimo dalyviams pateikiama informacija, kokioje kaupimo bendrovėje ir kokiu tarifu jie kaupia.

Atsižvelgiant į tai, kad baigėsi terminas gyventojams priimti sprendimus dėl dalyvavimo pensijų kaupime sustabdymo ar nutraukimo, atitinkamai pakeista ir prognozuojamos pensijos skaičiuoklė.

„Pabrėžtina, kad skaičiuoklės prognozuojamas pensijos dydis negarantuoja, jog būtent tokio dydžio išmokas „Sodra“ mokės sulaukus pensinio amžiaus, tačiau leidžia susidaryti apytikrį vaizdą apie būsimos pensijos ir darbo pajamų santykį, įvertinti, ar prognozuojamas dydis atitinka žmogaus lūkesčius ir, jei reikia, laiku priimti reikalingus sprendimus dėl būsimųjų pajamų“, – pranešime sako „Sodros“ klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

Skaičiuoklė dar kartą bus atnaujinta Finansų ministerijai paskelbus naujas šalies ekonominės raidos prognozes ir patvirtinus „Sodros“ anuitetų mokėjimo tvarką.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder