Prie euro bus pereita vienu paspaudimu

Prie euro bus pereita vienu paspaudimu

Šiandien prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse visoje Lietuvoje vyksta paskutiniai kasų patikrinimai prieš naujos nacionalinės valiutos įvedimą. Parduotuves šiandien vakare uždarysiantys darbuotojai perjungs kasų sistemas į darbo dviem valiutomis režimą. Vidurnaktį sistemos automatiškai persijungs ir sausio 1 dienos rytą atėję darbuotojai jau galės aptarnauti klientus dviem valiutomis – litu ir euru.

„Tikimės, kad sėkmingai pereisime prie naujos valiutos, nes tam atsakingai ruošėmės beveik visus 2014-uosius metus ir investavome apie 1,3 milijono litų. Dalis mūsų bendrovės administracijos darbuotojų, taip pat ir aš pats, ateinančius metus sutiks parduotuvėse ir prižiūrės, kad viskas vyktų pagal planą. Prireikus operatyviai bus šalinami nesklandumai, kad pirmosios naujų metų dienos rytą klientai būtų be trukdžių aptarnaujami jau dviem valiutomis“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Prekybos centrų „Maxima“ kasos aparatų perjungimas darbui su nauja valiuta automatiškai vyks naktį iš gruodžio 31 dienos į sausio 1 dieną. 2015 m. sausio 1 dieną įvedus naują nacionalinę valiutą dvi savaites pirkėjai galės atsiskaityti dviem valiutomis. Užtikrinant operatyvų atsiskaitymo procesą, parduotuvėse bus keičiamos etiketės didesniu šriftu nurodant kainą eurais.

„Pirmosiomis savaitėmis mūsų darbuotojams teks didesnis nei įprasta krūvis. Dėl to dirbs maksimalus kasų skaičius, papildomai įdarbinome beveik pusantro tūkstančio darbuotojų, sutrumpinome darbuotojų pamainų darbo valandos ir suteikėme papildomas pertraukėles pailsėti darbo metu. Visi mūsų darbuotojai yra apmokyti dirbti su dviem valiutomis ir padėti prisitaikyti prie pokyčių mūsų klientams“, – sako Ž. Valkeris.

Klientai atsiskaityti abejomis valiutomis galės visose „Maxima“ parduotuvių kasose. Siekiant patogumo visiems „Maxima“ klientams, atsižvelgus į jų lūkesčius, visose kasose klientai galės atsiskaityti tiek grynaisiais, tiek ir kortele. „Maxima“ vadovas pirmosiomis sausio savaitėmis, jei tik įmanoma, klientus ragina dažniau atsiskaityti kortelėmis. Taip bus patogiau patiems klientams – jie išvengs dviejų valiutų įnešamos sumaišties piniginėje, neužtruks atsiskaitydami prie kasų.

Klientų patogumui, jeigu atsiskaitoma grynaisiais, prašoma pinigus išsikeisti bankų padaliniuose ir už pirkinius atsiskaityti smulkesnėmis kupiūromis, kad kasos darbuotojams netektų atlikti ir pinigų keitimo funkcijos.

Euro įvedimui prekybos tinklas „Maxima“ pradėjo ruoštis gerokai iš anksto, pasiruošimo darbai įsibėgėjo dar antrame šių metų ketvirtyje. Euro įvedimui rengtasi, remiantis sukaupta patirtimi kitose šalyse – Latvijoje bei Estijoje. Siekiant sklandžiai pereiti prie naujosios valiutos – kad nei „Maxima“ darbuotojai, nei klientai nepatirtų didesnių nepatogumų, buvo parengtas veiksmų planas, kuris apima įmonės veiksmus keliomis kryptimis: skaidrių kainų užtikrinimą ir tinkamą apie sąžiningą kainų perskaičiavimą klientų informavimą, darbuotojų parengimą darbui su nauja valiuta ir parduotuvėse esančios IT sistemų įrangos pritaikymą. Preliminariais skaičiavimais „Maxima LT“ investicijos pereinant prie naujos valiutos šalyje sieks 1,3 mln. litų.

Šiuo metu „Maxima“ priklauso 229 parduotuvės, o kasdien juose apsiperka daugiau nei 0,5 mln. pirkėjų, juose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder