Premjeras apie pirmųjų eurų banknotų atgabenimą sukėlusį chaosą: nereiktų taip jautriai reaguoti

Premjeras apie pirmųjų eurų banknotų atgabenimą sukėlusį chaosą: nereiktų taip jautriai reaguoti

Premjeras Algirdas Butkevičius siūlo ramiai reaguoti į chaosą, kurį trečiadienį sukėlė pirmųjų eurų banknotų atgabenimas, ir tikina, kad panašūs atvejai ateityje nepasikartos.

"Aš manau, kad gatvės buvo uždarytos labai trumpam laikotarpiui, tai tik 10 minučių, aišku, tik gaila, kad sutapo su tokiu piku, bet, žinote, yra tam tikras lėktuvų grafikas, ir lėktuvas negali laukti 2-3 val. oro uoste, kol Vilniaus mieste pasibaigs pikas. Manau, kad nereiktų taip jautriai reaguoti, tie eurai nebus taip dažnai vežiojami dideliais kiekiais. Manau, kad reikėtų ir kantrybe truputį apsiginkluoti", - ketvirtadienį "Žinių radijui" aiškino Premjeras.

Ministras Pirmininkas kalbėjo, kad eurai į Lietuvai slapta atvežami pagal nustatytą tvarką ir dėl euro gabenimo ne piko metu susitarti nepavyko.

"Mes tikrai galvojome apie tai, kad galima vėlesniu laiku vežti į saugyklą nuo oro uosto, bet, jeigu reikia, tikrai galima ir atsiprašyti vilniečių, kad jiems gal sutrukdė kai kur nuvykti laiku, bet, kiek mane informavo, nepavyko susitarti, kad lėktuvas palauktų 2 ar 3 valandas, nes reikia suprasti, kad jų irgi yra įvykdytas darbas", - dėstė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad į Vilnių trečiadienio popietę atvyko pirmoji euro banknotų siunta.

Dėl dviejų paslaptingų sunkvežimių ir jų palydos kuriam laikui buvo sustabdytas eismas A. Goštauto, Geležinio Vilko, Kalvarijų, Ozo gatvėse. Transporto priemones lydėjo policijos ir "Aro" pareigūnai, privačios saugos tarnybos transportas, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnis. Kortežas nuvažiavo į Žirmūnų mikrorajoną, kur yra Lietuvos banko saugyklos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder