Petras Gražulis siūlo litus saugoti iki 2019-ųjų

Petras Gražulis siūlo litus saugoti iki 2019-ųjų

Valdančiajai koalicijai priklausančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Seime Petras Gražulis siūlo, kad litų banknotai būtų saugomi iki 2019 metų sausio 1 dienos.

Jis parengė Seimo rezoliucijos projektą, pagal kurį Lietuvos bankui būtų pasiūlyta ketverius metus saugoti Lietuvos nacionalinę valiutą litą.

Parlamentaras reiškia susirūpinimą dėl Finansų ministerijos paskleisto pranešimo, jog „litai bus tiesiog sukarpyti, susmulkinti, išlydyti, net jeigu pinigai bus naujutėliai, trumpai kursavę ar visiškai nepatekę į apyvartą“. Be to, jo duomenimis, įvairių nominalų litų banknotų cirkuliuoja apie 100 mln. vienetų, o litų ir centų monetų – daugiau nei milijardas.

P.Gražulis taip pat atkreipia dėmesį į „užsienio šalių finansų ekspertų pranešimus, jog euras gali išnykti iki 2020 metų“.

Parlamentaro teigimu, Lietuvos gyventojams turėtų būti suteikti galimybė įsigyti Lietuvos nacionalinę valiutą litą už simbolinę kainą praėjus pereinamajam laikotarpiui.

Nuo kitų metų sausio 1-osios Lietuva įsiveda eurą. Ji taps devynioliktąja euro zonos nare.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder