Patogumas svarbiau nei teisingumas?

Patogumas svarbiau nei teisingumas?

Kol institucijos dar nepradėjo kontroliuoti, ar kainos litais ir eurais rašomos teisingai, viskas paliekama verslininkų sąžinei.

Klaipėdoje, prie Biržos tilto, vandens dviračių nuomos stende nurodyta, kad viena valanda - 20 litų arba 6 eurai, nors pagal oficialų neatšaukiamą kursą turėtų būti 5,79 euro.

"Aš turiu teisę savo noru pakeisti kainą. Galiu padaryti ir 10 eurų. Tiesiog aš pasižiūrėjau, kad jeigu bus lygiai 20 litų, tai bus 5,79 euro ir reikėtų krapštyti daug centų. Taigi geriausiai tiko 6 eurai - patogiau atsiskaityti ir kaina arčiau tiesos", - aiškino šio verslo savininkas Robertas.

Paklaustas, ar su centais nurodyta kaina nebūtų sąžiningesnis variantas, verslininkas nusprendė, kad patogumas - būtiniau.

Kad būtų išvengta tokių nesusipratimų, valdžia verslininkus skatina pasirašyti Geros verslo praktikos įvedant eurą memorandumą, kuriuo be kita ko įsipareigotų pasirengimo euro įvedimui laikotarpiu nepagrįstai nedidinti prekių ir paslaugų kainų.

"Nustatę pažeidimą pirmą kartą, kontroliuojančių institucijų atstovai surašys administracinių teisės pažeidimų protokolą ir fiziniams asmenims skirs įspėjimą, o juridiniams asmenims įspėjimą arba baudą iki 1 000 litų bei nustatys terminą pažeidimui pašalinti. Už pakartotinius pažeidimus sankcijos griežtesnės - fiziniams asmenims bus skiriama iki 5 000 litų, o juridiniams asmenims nuo 1 000 iki 10 000 litų baudos. Ši atsakomybė gali būti taikoma nuo rugpjūčio 22 dienos", - nurodė Vitas Ūsas, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vyriausiasis specialistas viešiesiems ryšiams.

Anot jo, apie nustatytus pažeidimus visuomenė operatyviai bus informuojama žiniasklaidoje, o dažniausių pažeidimų ir pažeidėjų sąrašas bus skelbiamas tarnybos interneto tinklalapyje www.vvtat.lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder