Paminėta SBA Technologijų ir inovacijų parko statybų pradžia

Paminėta SBA Technologijų ir inovacijų parko statybų pradžia

Antradienį kapsulės įkasimu paminėta šalia Klaipėdos pradėta SBA grupės Technologijų ir inovacijų parko statyba. Tikimasi, kad milijoninės investicijos ne tik sukurs šimtus darbo vietų Klaipėdos rajone, bet ir prisidės prie šalies ekonomikos augimo.

Prieš robotui įleidžiant kapsulę į žemę nuskambėjo ne vienas sveikinimo žodis.

Įkasta kapsulė

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas atvyko ne tuščiomis - šeimininkams įteikė dobilų sėklų, palinkėdamas sulaukti sėkmę nešančių daugialapių dobilų.

"Nuoširdžiai džiaugiamės jūsų pasirinkimu savo verslą kurti Klaipėdos rajone. Rajono savivaldybės galimybės nėra didelės, bet pažadame, kad viską, ką sakysite, mes girdėsime ir stengsimės padėti", - tikino B. Markauskas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neabejojo, kad tokios pažangios investicijos yra ir taps vizitine kortele ne tik Klaipėdos kraštui, bet ir Lietuvai.

"Ateiname prie laiko, kai žmogiškasis faktorius tampa ne pačiu svarbiausiu. Stiprūs esame savo regioniškumu. Potencialą belieka išnaudoti", - sakė uostamiesčio vadovas.

Po sveikinimo žodžių simbolinę apie 5 kg sveriančią laiko kapsulę atskraidino dronas. Kapsulę ir joje paliktą žinutę ateities kartoms, 2100 metams, iš SBA viceprezidento Egidijaus Valentinavičiaus rankų paėmė ir į duobę įleido robotas.

Kurs darbo vietas

Pasak SBA grupės viceprezidento E. Valentinavičiaus, Technologijų ir inovacijų parką planuojama vystyti trimis etapais.

"Pirmiausia atsiras modernus specializuotas logistikos centras, į kurį planuojame investuoti 18 milijonų eurų. Ilgai nelaukdami darome ir kito etapo žingsnius - jau pradėti pastato projektavimo darbai, užsakoma įranga baldų komponentų gamybai, į kurią bus investuota dar 15 milijonų eurų. Visa tai jau turi pradėti dirbti kitų metų rudenį.

Galutiniai štrichai bus sudėti trečiojo etapo metu, kurį planuojame baigti iki 2027 metų. Tikime, kad šį etapą vainikuos SBA grupės modernus baldų megafabrikas. Visi trečiųjų šalių projektai ir iniciatyvos yra labai laukiami", - sakė E. Valentinavičius.

Pasak SBA grupės viceprezidento, bus siekiama kurti ne tik patrauklias darbo vietas, bet ir naujas technologijas, inovatyvius projektus ir sprendimus.

Paklaustas, kodėl parką nuspręsta statyti būtent Klaipėdos rajone, E. Valentinavičius kaip kozirį įvardijo tiesiausią kelią jūros vartų link.

"Tai sąlyginiai Klaipėdos miesto vartai, tuo pačiu vartai per jūrą į visą pasaulį. O mes visgi esame orientuoti į globalią rinką ir daugiau kaip 97 procentai produkcijos yra eksportuojama. Logistiškai vieta labai gera. Taip pat Vakarų Lietuvos regione turime tris veikiančius fabrikus ir jiems tai bus patogi vieta susitikti", - teigė E. Valentinavičius.

Jau anksčiau pranešta, kad SBA Technologijų ir inovacijų parko pirmąjį plėtros etapą finansuos "Swedbank". SBA su banku sukirto rankomis dėl 12,3 mln. eurų paskolos, kuri bus skirta SBA logistikos centro statyboms.

VIZUALIZACIJA. Taip turėtų atrodyti pastatytas SBA Technologijų ir inovacijų parkas.

Projektuotojų vizualizacija

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder