Lietuvos banko išsiųsta SMS žinutė apie eurą pasieks beveik 3 mln. mobiliojo ryšio abonentų

Lietuvos banko išsiųsta SMS žinutė apie eurą pasieks beveik 3 mln. mobiliojo ryšio abonentų

Šią savaitę pradėtas antrasis tiesioginio gyventojų informavimo apie eurą trumposiomis žinutėmis (SMS) kampanijos etapas. Per jį Lietuvos banko išsiųsta informacija apie sausio 1 d. įvedamą valiutą iki Naujųjų metų pasieks beveik 3 mln. didžiųjų mobiliojo ryšio operatorių klientų.

Lietuvos bankas su pagrindiniais šalies mobiliojo ryšio operatoriais "BITĖ Lietuva", "Omnitel" ir "Tele2" pavasarį pasirašė susitarimą dėl socialiai atsakingo bendradarbiavimo neatlygintinai informuojant visuomenę apie eurą. Remiantis šiuo susitarimu, pirmoji SMS žinutė apie nustatytą neatšaukiamą lito ir euro kursą Lietuvos banko vardu mobiliojo ryšio vartotojams buvo išsiųsta vos tik Europos Sąjungos Taryba priėmė sprendimą dėl Lietuvos prisijungimo prie euro zonos šių metų vasaros antroje pusėje.

Dabar siunčiamoje žinutėje Lietuvos bankas primena, kad litus į eurus nemokamai nuo sausio 1 d. bus galima keistis tik bankuose (6 mėn., kai kuriuose - 12 mėn.), Lietuvos pašto skyriuose ir kai kuriose kredito unijose (2 mėn.), taip pat Lietuvos banke (neribotai). Atsiskaityti litais už prekes ir paslaugas bus galima iki 2015 m. sausio 15 d. imtinai. SMS taip pat bus nurodyta, kur ieškoti informacijos, jei kiltų papildomų su euro įvedimu susijusių klausimų. Nuo pavasario Lietuvoje veikia nemokama euro telefono linija - 8 800 34528. Išsami informacija taip pat skelbiama euro svetainėje (www.euras.lt).

Iš viso, operatorių duomenimis, liepos pabaigoje ir rugpjūčio pradžioje buvo išsiųsta 2 mln. 957 tūkst. žinučių. Ne mažiau žinučių apie eurą turėtų būti išsiųsta ir gruodį. Kaip ir pirmą kartą, kad vartotojams nekiltų nepatogumų, "BITĖ Lietuva", "Omnitel" ir "Tele2" trumpąsias žinutes siųs tik darbo dienomis (nuo 9 iki 20 val.). Be to, mobiliojo ryšio operatoriai žinutes išsiųs tiems abonentams, kurie nėra išreiškę noro negauti trečiųjų šalių pranešimų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder