Lietuvoje kuriasi turkų turizmo agentūra

Lietuvoje kuriasi turkų turizmo agentūra

Kai nuo COVID-19 pandemijos sukeltos krizės turizmo verslas traukiasi ir uždaro biurus, Lietuvoje kuriasi Turkijos kelionių agentūra "OTI Holding", Rytų Europoje valdanti agentūras "Coral Travel".

Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija skelbia, kad turizmo verslas patenka tarp labiausiai nukentėjusių nuo koronaviruso. Jau septyni mėnesiai yra ribojamos kelionės visame pasaulyje.

Skaičiuojama, kad iki šių metų pabaigos turizmas susitrauks iki 60 procentų, o aviacija - 75 procentų.

Dėl viruso padarinių šią vasarą veiklą nutraukė bene žinomiausia uostamiesčio kelionių agentūra "Krantas travel", turėjusi biurus ne tik Klaipėdoje, bet ir Vilniuje bei Kaune. Darbo neteko dvi dešimtys darbuotojų.

2018 metais Lietuvos rinkoje pradėjęs dirbti didžiausias Lenkijos kelionių operatorius "Itaka, be trijų pardavimo biurų Vilniuje, buvo atidaręs ir du pardavimo biurus Klaipėdoje. Tačiau šiuo metu abu uostamiesčio biurai nebeveikia. Agentūra savo paslaugas uostamiestyje siūlo per partnerių pardavimo biurus.

Laukiama vakcinos

Prognozuojama, kad greičiausiai kelionių verslo atsigavimo galima tikėtis tik kitų metų pradžioje. Viena iš atsigavimo sąlygų - bus atrasti patikimi skiepai nuo COVID-19.

Tikėtina, kad tik dabar Lietuvoje veiklą pradedanti Turkijos kelionių agentūra ir orientuojasi į kitų metų planus. Registrų centro duomenimis, bendrovė "Coral Travel Lithuania" įsteigta spalio 19 dieną, jai vadovauja Kešenas Čaitefe, praneša BNS. Įmonės įstatinis kapitalas siekia 300 000 eurų, vienintelė jos akcininkė - Turkijos "OTI Holding".

"Coral Travel" puslapyje nurodoma, kad bendrovė šiuo prekės ženklu veikia Turkijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Sakartvele, Ukrainoje ir Baltarusijoje ir organizuoja keliones populiariausiomis kryptimis - į Turkiją, Ispaniją, Egiptą, Graikiją, Tunisą ir kitas šalis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder