Gyventojai raginami turėti eurų savitarnos automatams

Gyventojai raginami turėti eurų savitarnos automatams

Sausio 1-15 dienomis prekybos vietose bus galima atsiskaityti dviem valiutomis, tačiau kai kuriose automatinės prekybos vietose, kur nėra kasininko, galios išimtis - gyventojai čia galės atsiskaityti tik euro monetomis ir euro banknotais.

Išimtys galios vietose, kurių techniniai parametrai neleidžia vykdyti atsiskaitymo dviem valiutomis: prekybos centruose įrengtose savitarnos kasose, automobilių stovėjimo aikštelėse esančiuose parkomatuose, kavos ir saldumynų aparatuose ir daugelyje kitų automatinių prekyviečių. Daugelis savitarnos automatų nuo Naujųjų priims tik eurus.

Prekybos tinklo "Iki" parduotuvėse įrengtose savitarnos kasose nuo sausio 1 d. atsiskaityti bus galima tik eurais ir banko kortelėmis. Įprastose kasose sausio 1-15 d. bus priimami ir litai, ir eurai, o grąža atiduodama eurais.

"Neste" degalinėse įrengtuose mokėjimo automatuose pereinamuoju 15 dienų laikotarpiu bus galima atsiskaityti ir litais, ir eurais, o nuo sausio 16 d. - tik euro banknotais arba kortele. "Lukoil Baltija" degalinėse įrengtose savitarnos kasose nuo sausio 1 d. bus priimamos bankinės ir degalų kortelės. Sausio 2 dieną planuojama pradėti įrangos atnaujinimo darbus, kurie visame degalinių tinkle bus baigti iki sausio pabaigos. Pakeitus įrangą, savitarnos kasose bus galima atsiskaityti ir grynaisiais eurais.

Automobilių stovėjimo mokamų vietų automatuose nuo sausio 1 dienos bus galima atsiskaityti tik eurais.

"Vilniuje parkomatai veiks paprastai, jų programinė įranga jau dabar yra baigiama ruošti priimti eurus ir bus įjungta sausio 1 d. T.y. nuo sausio parkomatai priims tik eurus", - komentavo Inga Simanonytė, Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė.

Dėl apvalinimo taisyklių nežymiai brangs stovėjimas kai kuriose sostinės zonose: Žaliojoje zonoje 29 euro centų (1 litą) kainuojantis stovėjimas nuo sausio 1 dienos kainuos 30 euro centų. Raudonojoje zonoje 87 euro centus (3 litus) kainuojantis automobilių stovėjimas brangs iki 90 euro centų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder