Euro įvedimas: klastotės grėsmės nekelia?

Euro įvedimas: klastotės grėsmės nekelia?

Baimė dėl euro įvedimo kausto nemažą dalį Lietuvos gyventojų. "Eurobarometro" tyrimų duomenimis, abejojančių dėl valiutos keitimo Lietuvoje - net 48 proc. Piliečiams kelia nerimą ir mintis, kad gali būti apgauti euro padirbinėtojų.

Visgi Lietuvos banko darbuotojai ramina: žmonės kuo toliau, tuo aktyviau bus supažindinami su nauja valiuta, o šios valiutos padirbinėjimo atvejų Lietuvoje bent jau kol kas nepadaugėjo.

Skaičiai nedideli

Pernai vasarą paskelbti apklausos rezultatai rodė, kad kas septintas Lietuvos gyventojas (14 proc.) nėra matęs euro banknotų. Europos Komisijos atlikto įvertinimo duomenimis, euro padirbinėjimas yra viena iš labiausiai paplitusių organizuoto nusikalstamumo veikų, dėl kurios padaroma didžiulė finansinė žala.

Visgi Lietuvoje, palyginus su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, euro padirbinėjimas nėra pati populiariausia nusikalstama veika. 2011 m. čia rasta 191 padirbtas eurų banknotas, 2012 m. - 175, o 2013 m. - 138.

Pasak Lietuvos banko (LB) Komunikacijos departamento direktoriaus Giedriaus Simonavičiaus, nors iš aplinkinių šalių centrinių bankų atstovų jam neteko išgirsti, kad įvedus eurą būtų mėginama iškeisti didelius padirbtų pinigų kiekius, tačiau jis vis dėlto primena, kad atidumas ir atsargumas dirbant su grynaisiais būtini visada - ir šiandien, ir rytoj.

Daugiau skaitykite trečiadienio, liepos 16 d., dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder