12 Baltarusijos bendrovių jau nusprendė persikelti į Latviją

12 Baltarusijos bendrovių jau nusprendė persikelti į Latviją

Perkelti veiklą į Latviją jau nusprendė 12 Baltarusijos bendrovių, pranešė Latvijos ekonomikos ministerija.

Jos duomenimis, tai – pirmiausia informacijos ir ryšių technologijų, taip pat kelios kitos veiklos įmonės. Dalis jų atitinka startuolių kriterijus.

Šios Baltarusija įmonės planuoja į Latvija perkelti iš viso apie 470 darbuotojų, daugiausia vadovybę ir vyresniuosius specialistus.

Latvijos ekonomikos ministerija kartu su Investicijų ir plėtros agentūra, Pilietybės ir migracijos reikalų tarnyba suformavo specialią grupę konsultuoti Baltarusijos įmones, svarstančias galimybes perkelti veiklą į užsienį.

Anot ministerijos, iš Baltarusijos įmonių sulaukiama nemažai paklausimų tokiais klausimais kaip leidimai gyventi specialistams ir jų šeimoms, vizos, banko sąskaitų atidarymas ir kita.

„Suprantame, kad šioms įmonėms gali būti problemiška iš Baltarusijos valdžios institucijų gauti reikalingą informaciją, todėl mes su kiekviena jų dirbame atskirai“, – sakė Latvijos ekonomikos ministras Janis Vitenbergas.

Baltarusijos bendrovės pradėjo aktyviai ieškoti galimybių perkelti veiklą į užsienį po rugpjūčio 9-osios šalies prezidento rinkimų, kurių smarkiai abejotini rezultatai, parodę Aliaksandro Lukašenkos triuškinamą pergalę, šalyje sukėlė masinius protestus ir valdžios smurtą prieš jų dalyvius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder