VMVT: iki gruodžio 16 d. kiaulės buferinėje zonoje turi būti paskerstos

VMVT: iki gruodžio 16 d. kiaulės buferinėje zonoje turi būti paskerstos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) parengė įsakymo "Dėl buferinės afrikinio kiaulių maro zonos nustatymo" pakeitimo projektą ir pateikė derinti su visuomene.

Minėtas pakeitimas nustato, kad kiaulių laikytojai, kurių kiaulių laikymo vietos patenka į buferinę zoną ir neatitinka nustatytų reikalavimų, ne vėliau kaip iki gruodžio 16 d. turi paskersti ar parduoti kiaules, arba jas nugaišinti ir perduoti gaišenas šalutinių gyvūninių produktų tvarkytojams, rašoma VMVT pranešime.

Kiaulių laikytojai prieš skerdžiant, parduodant ar nugaišinant gyvulius, turės apie tai informuoti teritorines valstybines maisto ir veterinarijos tarnybas ar įgaliotus veterinarijos gydytojus, kurie privalės paimti mėginius afrikinio kiaulių maro tyrimams.

Nuo gruodžio 16 d. buferinėje zonoje bus draudžiama laikyti kiaules, reikalavimų neatitinkančiose vietose.

Asmenys, laikantys kiaules buferinėje zonoje Reikalavimų neatitinkančiose laikymo vietose, bus baudžiami administracinėmis nuobaudomis. Gyvūnų užkrečiamųjų ligų likvidavimo pažeidimai užtraukia įspėjimą arba baudą: piliečiams - iki 1 tūkst. litų, pareigūnams - iki 5 tūkst. litų.

Afrikinio kiaulių maro ligą itin sunku sustabdyti, nes virusas labai greitai plinta ir ilgai išlieka gyvybingas kraujyje, išmatose ir audiniuose, ją platina ir Ornithodorus erkės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder