Viskas apie darbų saugą - vienoje vietoje

Viskas apie darbų saugą - vienoje vietoje

Darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimas būtinas kiekvienai įmonei, nepriklausomai nuo jos veiklos ar dydžio, tačiau be specialisto pagalbos reikalavimų džiunglėse nesunku pasiklysti. 20 metų patirtį turintys konsultacinės firmos "Sabelija" profesionalai padeda atrasti atsakymus į visus svarbiausius darbdaviui kylančius darbų saugos klausimus.

Teisės aktai kiekvienos įmonės reikalauja pasirūpinti darbuotojais bei jų sveikata, nepriklausomai nuo jos veiklos srities ar dirbančiųjų skaičiaus. Tą padaryti gali tik darbdavys ar jam atstovaujantis asmuo, turintis galiojantį darbų saugos pažymėjimą.

Iš pirmo žvilgsnio gauti minėtąjį pažymėjimą atrodo paprasta, bet savarankiškai susigaudyti šioje srityje gali pasirodyti tikrai sudėtinga ar net neįmanoma - vien privalomų teisės aktų susidaro nemaža šūsnis, todėl dauguma verslininkų neapsieina be konsultantų pagalbos.

"Įprastai konsultacinės firmos siūlo įvairias darbų saugos mokymų programas, kurių metu išduodami atitinkami pažymėjimai. Verta pažymėti, kad šis dokumentas dar nereiškia, jog darbų sauga įmonėje užtikrinama. Reikia žinoti, kaip turimas žinias pritaikyti realybėje.

Kaip ir kiekvienoje gyvenimo srityje, teorija be praktikos yra mažai veiksminga", - sako "Sabelijos" Mokymų centro vadovė Monika Gnedojienė.

Siekdami geriausio rezultato, "Sabelijos" profesionalai įmonių atstovams sukūrė specialų produktą - darbuotojų saugos ir sveikatos mokymų praktikumo programą. Tai bendras paslaugų kompleksas, kuris suteikia galimybę ne tik gauti privalomus dokumentus, bet ir išmokti juos pritaikyti savo įmonėje ar organizacjoje.

Konsultacinėje firmoje "Sabelija", be įprastų darbų saugos paskaitų, pasiruošimo egzaminui ir jo laikymo, darbdaviai kviečiami į 5 praktinius susitikimus, kurių metu pateikiama aktualiausia darbų saugos informacija, aptariami naujausi teisės aktų pakeitimai, atliekami individualūs 5 svarbiausių darbų saugos sričių auditai.

"Susitikimuose, diskusijų metu, randame efektyviausius sprendimus. Mūsų paslauga itin naudinga pradedantiesiems verslininkams, anksčiau nesusidūrusiems su darbų sauga.

Praktikumuose suteikiame nemažai papildomos informacijos, pakonsultuojame. Remdamiesi naujausiais galiojančiais teisės aktais, sužiūrime, kas yra reikalinga konkrečiai įmonei. Žodžiu, viskas, ko reikia - kaip ant lėkštutės", - praktikumo pranašumus vardijo M. Gnedojienė.

Pasak specialistės ir šio produkto kuratorės, diskusijose su kiekvienu praktikumo dalyviu analizuojamos įvairiausios galimos situacijos darbo vietoje, specialistai pataria, kaip elgtis kiekvienoje iš jų.

"Įmonės skiriasi dydžiu, veikla, specifika, tad būtina žinoti, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Tą mes ir aiškinamės kiekvieno susitikimo metu. Mūsų paskaitas veda patyrę darbų saugos specialistai praktikai, kurie savo darbe yra susidūrę su realiomis situacijomis, matę visko, todėl jų sukauptas žinių bagažas - didelis.

Pastaruoju metu pastebime, kad įmonių vadovai ėmė atsakingiau žiūrėti į darbų saugą. Pradedama suprasti, jog tai ne tik privalomas formalumas, bet ir būtinos žinios: ne laikas pulti tvarkytis tada, kai vadovaujamoje įmonėje kažkas atsitinka. Juk už darbuotojų saugą ir sveikatą atsako būtent vadovas", - sako M. Gnedojienė.

UAB "Sabelija" yra darbų saugos mokymų lyderė Lietuvoje, per 20 veiklos metų užsitarnavusi klientų pasitikėjimą. "Sabelijos" būstinės įsikūrusios didžiuosiuose miestuose - Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose, tačiau konsultavimo paslaugas ji teikia įmonėms visoje Lietuvoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder