"Viktorijos" viešbutis - vis dar neparduotas

"Viktorijos" viešbutis - vis dar neparduotas

Tryliktas kartas seniausio Klaipėdoje "Viktorijos" viešbučio akcijas bandžiusiai parduoti miesto savivaldybei nebuvo sėkmingas - teismas pirkimo-pardavimo sutartį bei pardavimo aktą pripažino negaliojančiais.

Pasak savivaldybei šioje byloje atstovavusios Teisės ir personalo skyriaus vedėjo pavaduotojos Gražinos Eimantaitės, bylą nagrinėjęs Klaipėdos miesto apylinkės teismas, be kita ko, nurodė, jog pardavimo kaina buvusi pernelyg maža. Taip pat teigiama, kad apie savivaldybei priklausančios "Viktorijos" akcijų dalies aukcioną buvo paskelbta per vėlai.

Savivaldybė su šiais motyvais sutikti nelinkusi.

"Ši kaina - pradinė. Juk tai aukcionas. Juolab kad jis buvo skelbiamas tryliktą kartą - daug sykių akcijų nesisekė parduoti, ir pradinė kaina buvo vis mažinama", - sakė G. Eimantaitė.

Apie patį aukcioną taip pat buvę skelbta išlaikant įstatymuose numatytus terminus - priešingu atveju viską tikrinęs Valstybės turto fondas net nebūtų įdėjęs skelbimo.

Miesto valdžios nuomone, ieškovai apskritai neturėjo teisės reikalauti panaikinti privatizavimo sandorį, nes aukcione nedalyvavo, nors tam teisę turėjo.

Taigi, anot G. Eimantaitės, jau ruošiamasi teikti apeliacinį skundą - manoma, kad Klaipėdos miesto apylinkės teismo motyvai patenkinti ieškovo prašymą esantys nepagrįsti.

Savo akcijų dalį - 24,82 proc. - Klaipėdos savivaldybė bandė parduoti dar nuo 2009-ųjų balandžio. Sėkme pasidžiaugta tik praėjusių metų rugpjūtį, kai tryliktą kartą paskelbtas aukcionas pagaliau sulaukė dalyvio - už akcijų paketo dalį bendrovė "Bangų gatvės viešbutis" pasiūlė 801 tūkst. litų. Nuo pirmojo bandymo parduoti "Viktorijos" akcijas kaina krito net keletą kartų - iš pradžių buvo prašoma 5 mln. litų.

Sutartį su "Bangų gatvės viešbučiu" savivaldybė pasirašė spalį, tačiau džiaugtasi neilgai - kontrolinį "Klaipėdos Viktorijos" akcijų paketą valdanti Vilniuje registruota bendrovė "Seego" kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą. Ieškovas pageidavo, kad savivaldybės ir "Bangų gatvės viešbučio" akcijų pirkimo-pardavimo sutartis būtų pripažinta negaliojančia.

Kontrolinį paketą valdanti įmonė pati nė viename "Klaipėdos Viktorijos" akcijų dalies pardavimo aukcione nedalyvavo.

Anksčiau šis paketas priklausė airiško kapitalo įmonei "EDP Group". Šiuo metu "Klaipėdos Viktoriją" valdanti bendrovė "Seego" šaknų turi Didžiojoje Britanijoje.

Praėjusiais metais "EDP Group" parengtas "Viktorijos" atgaivinimo projektas buvo gavęs Europos Sąjungos paramą - Ūkio ministerija viešbučio atgimimui skyrė 65 proc. šio projekto vertės (6,28 mln. litų). Planuota renovuoti 98 numerius ir sukurti keturių žvaigždučių kategoriją atitinkančią viešbučio paslaugų infrastruktūrą - įrengti restoraną-kabaretą, SPA, konferencijų centrus.

Paraiškoje gauti paramą buvo rašoma, kad viešbutyje veiks lankytojams atviros kultūros paveldo ekspozicijos ir parodos, bus organizuojami teminiai muzikos vakarai, o atkurtame 1783 m. įsteigtame restorane bus siūlomi tautinio paveldo tradiciniai patiekalai, vyks tradicinio tautinio folkloro koncertai, tradiciniai renginiai ir mugės.

Susisiekti su bendrove "Seego" ir sužinoti jos planų dėl viešbučio ateities bei pozicijos dėl akcijų pardavimo nepavyko. Prie įmonės rekvizitų nurodytu telefonu Vilniuje niekas neatsiliepė. Bandžius susisiekti anksčiau - po to, kai "Seego" kreipėsi į teismą - atsiliepusi bendrovės apskaitos skyriaus atstovė aiškino, jog "Seego" direktorius reziduoja užsienyje, o Lietuvoje reikalai tvarkomi per advokatą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder