Evalda Šiškauskienė: savo žodžių neišsižadu

Viešbučių ir restoranų asociacija kol kas neišsižada suplanuotų protesto akcijų

Nepavykus susitarti su Vyriausybe, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija birželio 29-ąją ir liepos 5-6 dienomis žada rengti protesto akcijas.

Pirmadienį su Seimo pirmininku susitikusi šios asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sakė, kad galutinis sprendimas priklausys nuo to, kaip Vyriausybė reaguos į prašymus dėl PVM, nekilnojamojo turto, turizmo strategijos.

"Viešbučių savininkai mažiausiai nori tos akcijos, nes mūsų yra ta verslo sritis, kur pirmiausia pažeidžia savo kliento teises ir tik po to prisibeldžia iki Vyriausybės.

Matysime, kaip vyksta mūsų derybos visais šiais klausimais. Negaliu dabar pasakyti nei taip, nei ne. Gal po trečiadienio bus aiškiau, kokia bus Vyriausybės pozicija, ir tada šnekėsimės toliau", - sakė E. Šiškauskienė.

Jos nuomone, jeigu PVM viešbučiams būtų ne didesnis nei 10 proc., kaip yra kitose 20 ES šalių, "tai mums leistų konkuruoti".

"Dėl PVM ir dėl nekilnojamojo turto yra du labai konkretūs klausimai. Norime, kad tai nesiektų tik darbo grupių ir šnekėjimo lygmens.

Tai turėtų būti raštiškai garantuota, kad mes tikrai tą žinotume", - sakė E. Šiškauskienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder