Verslininko anketa: "Klaipėda - "dviratizuočiausias" miestas"

Verslininko anketa: "Klaipėda - "dviratizuočiausias" miestas"

Saulius Ružinskas, viešosios įstaigos "Du ratai" vadovas.

Apie verslą...

Nuo 2008 m. teikiame dviračių nuomos ir kelionių dviračiais organizavimo paslaugas. Keliones dviračiais organizuojame iš užsienio, daugiausiai iš Vokietijos, atvykusiems turistams. Dviračiai yra mano hobis. O jei dirbi mėgstamą darbą, tai nereikia nė vienos dienos dirbti.

Apie klientus...

Turistų grupėms organizuojame keliones po Lietuvą, po visas tris Baltijos šalis. Vienos jų būna su gidais, o kitose klientai keliauja savarankiškai, bet gauna čekių komplektus, kuriuose įrašyti užsakyti viešbučiai. Minėjau, kad mūsų pagrindiniai klientai - vokiečiai.

Lietuvoje dviračių turizmo regime tik užuomazgas. Dviračius, kaip keliavimo priemones, lietuviai tik dabar atranda. Tačiau jie keliones organizuoja dažniausiai savarankiškai, o kelionių agentūrų pagalba jiems nėra reikalinga.

Apie krizę...

Pasakyčiau kitaip - ne krizė prasidėjo, o prieš kelerius metus gyvenome per gerai. Kadangi bendradarbiaujame su Vokietija, kurios ekonomika iki šiol dar geriausiai laikosi, tai to sunkmečio nejaučiame.

Apie sezoniškumą...

Šaltąjį metų laiką vadinu išlaidų metu, kadangi dar nesame sugalvoję tokios veiklos, kuri ir žiemą būtų pelninga. Gal kada nors siūlysime lietuviams ir žiemą dviračiais po šiltuosius kraštus keliauti. O kol kas - ruošiamės sezonui, dalyvaujame parodose, ieškome partnerių, ruošiame naujus kelionių paketus.

Apie mokesčius...

Tai atskira tema. Logikos mokesčių sistemoje nematau. Vien ko vertas pakeltas PVM viešbučiams. Aplinkinėse šalyse šis mokestis mažesnis, todėl mus akivaizdžiai nukonkuruoja. Lietuvoje - deja...

Apie valdžią...

Gal geriau patylėsiu.

Apie Klaipėdą...

Šiame mieste jau gyvenu pusę savo amžiaus, todėl galiu save vadinti klaipėdiečiu. Dviratininkams tai pats patogiausias miestas. Čia sukurta daug dviračiams skirtos infrastruktūros. Nors yra tobulintinų ir taisytinų dalykų, tačiau Klaipėda - labiausiai "dviratizuotas" miestas. Kitų Lietuvos vietovių gyventojai to mums pavydi.

Apie šeimą...

Dviračių nuoma - šeimyninis verslas, o dukros kol kas mokosi.

Apie laisvalaikį...

Vasarą laisvo laiko beveik neturime. O jei atrandame - stengiamės ištrūkti į gamtą, pakeliauti su baidarėmis. O ne sezono metu teko keliauti dviračiu po Pietų šalis - Gruziją, Azerbaidžaną, Izraelį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder