Valstybė partijoms šiemet pažers 19 mln. litų

Valstybė partijoms šiemet pažers 19 mln. litų

Nepaisant dvejų šiais metais vyksiančių rinkimų, didžiosios šalies politinės partijos iš valstybės biudžeto vėl gaus 19 mln. litų - tiek pat, kaip ir praėjusiais metais. Daugiausiai pinigų - po du milijonus litų - gaus konservatoriai ir socialdemokratai.

„Nors metai ir rinkiminiai, partijos gaus tiek pat pinigų, kaip ir pernai, nes taip nutarė valstybės biudžetą patvirtinęs Seimas", - portalui lrytas.lt sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Zenonas Vaigauskas.

Pirmąjį šių metų pusmetį į valstybės dotaciją pretenduos devynios šalies partijos. Antrąjį pusmetį partijoms skiriami pinigai bus perdalinti atsižvelgiant į šių metų gegužės pabaigoje vyksiančių Europos Parlamento rinkimų rezultatus.

Pirmąjį pusmetį bus padalyti 9,5 mln. litų.

Daugiausiai turėtų gauti Tėvynės sąjunga - 2,05 mln. litų, Socialdemokratų partija - 2,02 mln. litų ir Darbo partija - 1,77 mln. litų.

Po šių partijų seka partija Tvarka ir teisingumas, kuriai valstybės dotacija sudarys beveik 876 tūkst. litų, Liberalų sąjūdis - 745 tūkst. litų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 705 tūkst. litų, „Drąsos kelias" - 486,5 tūkst. litų.

Pinigų iš valstybės biudžeto gausiančių partijų sąrašą užbaigia dvi neparlamentinės partijos - Valstiečių ir žaliųjų sąjunga - 437 tūkst. litų bei Liberalų ir centro sąjunga - 194,5 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder