V. Mazuronis: seniems namams geresnio energinio naudingumo sertifikato už šildymo sąskaitas nėra

V. Mazuronis: seniems namams geresnio energinio naudingumo sertifikato už šildymo sąskaitas nėra

Trečiadienį įsigaliojus Statybos įstatymo pakeitimams ir nuo šiol parduoti ar išnuomoti būstą galint tik gavus energinio naudingumo sertifikatą, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis tvirtina jam nepritariąs ir aiškinasi, ar negalima jo pakoreguoti.

"Aš jums pasakysiu atvirai - manau, kad tai yra negerai. Man tai nepatinka, aš tam nepritariu", - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo jis.

V. Mazuronis priminė, jog energinio naudingumo sertifikato įsigaliojimas yra europinės direktyvos perkėlimas į Lietuvos įstatymus, todėl trečiadienį jis pavedė Aplinkos ministerijos teisininkams susisiekti su Europos teisės departamentu ir išsiaiškinti, ar esama galimybės įstatymą kiek pakoreguoti.

"Jeigu mes turime kažkiek laisvės, būčiau už tai, kad šis įstatymas būtų koreguojamas. Jeigu teisininkai sakys, kad tai yra direktyva, kurios negalima keisti, tai, nors man ir atrodo, kad Lietuvos sąlygomis tas įstatymas nėra labai geras, mes ieškosime kitų būdų, kaip procedūriškai palengvinti procesą žmonėms (...). Mano manymu, seniems namams geresnio sertifikato už kelių mėnesių šildymo sąskaitas nėra", - aiškino ministras.

Jo teigimu, energinio naudingumo sertifikatas turėtų kainuoti nuo 200 iki 400 litų.

"Mes negalime išsišokti iš Europos Sąjungos, bet būtų gerai, kad tai būtų išmintingi sprendimai, pritaikomi prie mūsų realaus gyvenimo", - sakė V. Mazuronis.

Nuo 2013 m. sausio 1 d. įsigaliojęs įstatymas numato besąlygišką energinio naudingumo sertifikatų privalomumą parduodant ar išnuomojant butus ar pastatus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder