Už pažeidimus turguje - pyla. Vėliau bus bauda

Už pažeidimus turguje - pyla. Vėliau bus bauda

Klaipėdos naujosios turgavietės teritorijoje įsikūrę prekeiviai penktadienį ryte sulaukė ne tik pirkėjų, bet ir valstybės pareigūnų dėmesio. Jie priekaištų turėjo iš sodų ir kaimų savo produkciją atsivežusiems ir pardavinėjusiems žmonėms.

Į neplanuotą patikrinimą šįkart išsiruošė miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai.

Jiems nepakako kai kurių prekeivių pateiktos žodinės informacijos apie produkciją - priminta, jog savivaldybės administruojamų turgaviečių prekybos ir paslaugų teikimo taisyklės reikalauja turėti atitinkamus dokumentus, tinkamai produktus laikyti ir žymėti.

Šių ir kitų reikalavimų nepaisė keli prekeiviai.

"Paviljone - tvarka, tačiau aplink turgavietę pažeidimų nustatyta. Tai ūkininkai arba iš sodų bendrijų atvykę žmonės, buvo bitininkas, pardavinėjęs neaiškios kilmės medų. Dabar kartu spręsime, ar apsiriboti įspėjimais, ar taikyti kitą atsakomybę. Tačiau galime užtikrinti, jog neplanuoti bendri patikrinimai vyks ir ateityje, tuomet įspėjimais neapsiribosime", - pasakojo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovas Vilius Valys.

Kad tokie perspėjimai - gryniausia tiesa, teko įsitikinti keliems įvairių prekių pardavėjams, nuolat įsikuriantiems greta prekybos centro "Vaikų pasaulis". Jie jau buvo įspėti anksčiau, tačiau išvadų nepadarė ir be dokumentų užklupti penktadienį. Prekeiviai privalės atvykti į savivaldybę, čia ir bus nuspręsta, kaip jie atsakys už prekybos viešose vietose pažeidimus.

Tuo tarpu VMVT specialistai turgaus paviljone aptiko sausainių, kurių vartojimo terminas akivaizdžiai pasibaigęs, o lauke prekiaujantiems sodininkams ir ūkininkams daug priekaištų neturėjo - kai kurie įspėti tik dėl to, kad su savimi neturėjo medicininės knygelės.

"Tie, kurie prekiauja ilgiau, tvarką žino ir jos laikosi. Daugiau problemų yra su tais, kurie šioje veikloje yra naujokai. Šįkart nieko nebausime", - patikrinimo ataskaitą pateikė Klaipėdos VMVT viršininko pavaduotoja Jūratė Mačiulienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder