UNICEF kviečia verslą jungtis į pasaulinį lyderių klubą

UNICEF kviečia verslą jungtis į pasaulinį lyderių klubą

"UNICEF Lietuva" pradeda įgyvendinti naują partnerystės su verslu programą - UNICEF Verslo lyderis vaikams.

Tikimasi, kad be abipusės naudingos partnerystės rasis ir unikali galimybė išgelbėti vaikų, gyvenančių tolimiausiuose pasaulio kraštuose, gyvenimus.

Prie šios iniciatyvos kaip informacinis partneris prisideda ir dienraštis "Vakarų ekspresas".

Lietuvoje lyderių yra

Programa kviečia įmones įsijungti į kilnią veiklą, o už tai joms suteikiamas rėmėjo statusas ir vardas "UNICEF Verslo lyderis vaikams", įmonė gauna galimybę naudoti specialų programos ženklą. Specialiai mažoms ir vidutinėms įmonėms skirta programa sėkmingai įgyvendinama Anglijoje, Prancūzijoje, Australijoje, JAV.

[CITATA]

"Per pirmą mėnesį, kai startavome su šiuo projektu, prie jo prisijungė jau 5 verslo įmonės. Tai nuteikia optimistiškai - lyderių Lietuvoje tikrai yra", - sako "UNICEF Lietuva" vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Įmonės kviečiamos prisijungti vienu iš trijų ilgalaikės partnerystės lygių. Sidabro ženklas suteikiamas, kai įmonė per mėnesį paramai skiria 417 litų, už kuriuos galima nupirkti 1 043 polio vakcinas. "Aukso paketas" - 834 Lt per mėnesį, už kuriuos galima nupirkti 33 tinklus nuo uodų, apsaugančių šeimas nuo mirtį nešančios maliarijos. "Platinos paketo" partneris turėtų skirti 1 250 Lt per mėnesį, už kuriuos galima aprūpinti švariu geriamu vandeniu 39 šeimas.

"Šia programa atveriame galimybę verslui spręsti nepritekliaus, vaistų, vaikų iršeimų aprūpinimo gėlu vandeniu problemas atokiuose planetos kampeliuose," - pasakoja J. Majauskaitė.

Pelnysime kitų valstybių pagarbą

UNICEF Geros valios ambasadorė klaipėdietė aktorė Virginija Kochanskytė sveikina šį projektą ir tiki neišmatuojama jo nauda. Ji įsitikinusi, kad jeigu į projektą įsijungs ir verslo lyderiai, be jokios abejonės, pasaulis pasikeis į gerąją pusę, nes bet koks pilietiškumo judesys įrodo sąmoningumą. Kuo daugiau geranoriškumo, tuo valstybė gali būti labiau gerbiama tarp kitų valstybių.

"Iš tiesų labai svarbu dalyvauti dalijimosi misijoje. UNICEF iš Jungtinių Tautų negauna nė cento. Lėšas iki šiol surinkdavo žmonės, turintys vardą visuomenėje ir pasitikėjimą, kurių veikla yra skaidri, geranoriška, be jokio išskaičiavimo. Aukojantys žmonės grąžos nelaukia, o aukoti verta, nes skurdas ir badas yra didžiulis", - sakė V. Kochanskytė.

Jai su UNICEF misija yra tekę vykti į Tanzaniją ir Kambodžą, kurių, sakė, net nepasiekia reikiama informacija, kuo ir kaip skiepytis nuo užkrečiamų mirtinų ligų, dideliu atstumu nuo gyvenviečių nėra medicinos centrų. O jeigu yra, paslaugos mokamos, dažna šeima neišgali sau to leisti.

Informacija

UNICEF kartu su partneriais dirba 190 šalių ir teritorijų, ypatingas dėmesys skiriamas labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams.
Nuo 2005 m. UNICEF Lietuvoje kartu su Vyriausybe, piliečių parama ir verslo bendruomene jau įgyvendino 7 pasaulinius projektus: renovuoti vaikų namai Gruzijoje, sukurta vaiko ombudsmeno institucija Azerbaidžane, skiepyti vaikai bei pastatytos mokyklos Goro provincijoje Afganistane, pastatytos mokyklos Maroke, skiepyti vaikai, apmokyti gydytojai, ligoninės aprūpintos medikamentais Siera Leonėje, Tanzanijoje ir Kambodžoje.
Norintieji prisijungti daugiau apie programą "UNICEF Verslo lyderis vaikams" ir dalyvavimo sąlygas gali sužinoti informaciją užsukę į interneto svetainę www.unicef.lt .

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder