UAB "Gatvių apšvietimas" žengia atsinaujinimo keliu

UAB "Gatvių apšvietimas" žengia atsinaujinimo keliu

Besibaigiantys 2017-ieji UAB "Gatvių apšvietimas" buvo produktyvūs ir sėkmingi - vyko aktyvi kompiuterizacija, tobulėjo šviesoforai, vis daugiau tamsių miestų vietų nušvietė nauji žibintai. Tačiau ties tuo sustoti neplanuojama - artimiausiais metais klaipėdiečiai išvys dar ne vieną su miesto apšvietimu ir eismo koordinavimu susijusią naujovę.

Bendrovės vadovas Dangeras Aleksandrovas priminė, jog pagrindinė įmonės veikla yra Klaipėdos miesto gatvių apšvietimo tinklų ir eismo reguliavimo priemonių eksploatacija, priežiūra ir remontas.

Bendrovė šiemet laimėjo ir įgyvendino dvigubai daugiau projektų nei pernai. Gyventojai turbūt labiausiai pastebėjo nušvitusius daugiabučių namų kiemus. Apšvietimas įrengtas Taikos prospekte, Pietinėje, Debreceno gatvėse. Taip pat vis daugiau pėsčiųjų perėjų tampa saugesnės - šiemet ir toliau buvo diegiamas kryptinis apšvietimas. Taip pat apšvietimo projektai įgyvendinti Klaipėdos miesto poilsio parko sporto aikštyne, futbolo aikštelėse ir kitur.

D. Aleksandrovas tvirtina, jog per 2017 m. buvo užfiksuota apie 300 gyventojų nusiskundimų, dar apie 1 500 gedimų užfiksavo patys bendrovės specialistai. Visi gedimai pašalinti laiku, nesutrikdant miesto eismo ir gyvenimo ritmo. Tiesa, gedimams šalint, apšvietimui prižiūrėti panaudota apie 140 tūkstančių eurų.

"Bendrovė kaip ir kasmet puošia miestą kalėdiniais papuošimais: žvaigždėmis, šviečiančiomis burėmis, burbulais, bangomis, eglutėmis ir pan., jų pakabinta apie 600 vienetų, taip pat šviečiančių girliandų, kurių bendras ilgis siekia apie 13 kilometrų", - atskleidė bendrovės vadovas.

Tobulėja ir pati bendrovė - buvo įdiegtas CAT6 kategorijos kompiuterinis tinklas, dėl kurio visi UAB "Gatvių apšvietimas" kompiuteriai buvo sujungti į bendrą tinklą, užtikrinta tinklo greitaveika, sudarytos sąlygos naujai serverinei įrengti ir kompiuterinės, biuro įrangos infrastruktūrai atnaujinti.

Be to, įdiegta nauja šviesoforų monitoringo sistema, kurią naudodami specialistai gali centralizuotai stebėti 16 šviesoforų. Bendrovės teritorijai saugoti įrengta vaizdo stebėjimo sistema.

"Šiais metais atnaujinome seną ir nusidėvėjusią techniką, materialinę bazę, pagerintos darbuotojų darbo sąlygos. Išaugo įmonės bendrasis pelningumas. Įmonė pradelstų įsiskolinimų neturi. Laiku vykdo atsiskaitymus su darbuotojais, biudžetu ir tiekėjais", - pasiekimų neslėpė D. Aleksandrovas.

[CITATA]

Anot vadovo, kitąmet sustoti neketinama, mat laukia dideli ir ambicingi projektai. Planuojama pradėti keisti pasenusią miesto apšvietimo įjungimo sistemą, valdomą radijo bangomis, į GPRS principu valdomą apšvietimo įjungimo sistemą (SCADA programa). Bus keičiami 124 seni apšvietimo stulpai Šaulių, Vytauto, Liepų, Naujojo Sodo, J. Zauerveino gatvėse į naujus dekoratyvius šviestuvus, toliau bus įrengiamas kryptinis apšvietimas perėjose, bus dalyvaujama kituose konkursuose.

Taip pat planuojama kuruoti ir Minijos, Pilies, Naujojo Uosto gatvių, eismo valdymo sistemos projektą, kuriuo numatoma sujungti skirtingų gamintojų valdymo įrangą į vieną naudotojo prieigą, bei viešojo transporto prioritetų sistemą, leisiančią suteikti pirmenybę viešajam transportui kertant šviesoforines sankryžas.

Skaičiai

UAB "Gatvių apšvietimas" eksploatuoja:

* 15 762 šviestuvus (839 vnt. daugiau nei 2016 m.),

* 159 apšvietimo valdymo spintas,

* apie 550 km kabelinių bei 50 km orinių linijų,

* 67 miesto šviesoforus,

* 14 000 kelio ženklų.

Iš viso bendrovė eksploatuoja beveik 5 mln. Eur vertės turto. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder