"The Daily Telegraph": euras "neišgyvens" nė penkerių metų

"The Daily Telegraph": euras "neišgyvens" nė penkerių metų

Bendra Europos valiuta "vargu ar išgyvens iki 2015-ųjų metų", prie tokios išvados priėjo dauguma Londono Sičio ekonomistų, dalyvavusių laikraščio "The Daily Telegraph" apklausoje.

Iš 25 apklaustųjų 12 pareiškė, kad euro zona, tokia kokia yra dabar, neišgyvens nė penkerių metų. Tik 8 ekonomistai mano, kad euro zonai pavyks išsikapstyti iš dabartinės krizės. Likusieji respondentai apskritai atsisakė prognozuoti.

Vyriausiasis ekonomistas iš analitinės tarnybos "Policy Exchange" Endriu Lilikas (Andrew Lilico) pastebėjo, kad "tikimybė eurui išlikti artėja prie nulinės".

Vienas įtakingiausių šiuolaikinės Didžiosios Britanijos ekonomistų ir buvęs Anglijos centrinio banko direktorių tarybos narys Deividas Blenčflaueris (David Blanchflower) pareiškė, kad "Vokietija atsisakys mokėti už kitus ir paliks euro zoną, o šio žingsnio politiniai padariniai bus svarūs".

Eksperto Timo Kongdono (Tim Congdon) iš "International Monetary Research" agentūros manymu, "trys ar keturios šalys, įskaitant Graikiją, Portugaliją ir Ispaniją, o galbūt ir Airija, paliks euro zoną". Jis taip pat neatmetė visiško euro zonos žlugimo dėl "stiprėjančių nesutarimų tarp Prancūzijos ir Vokietijos".

Antradienį euro kursas Europos prekyboje pagrindinių valiutų atžvilgiu toliau smuko. Šveicarijos franko atžvilgiu euro kursas nukrito iki istorinių žemumų. JAV dolerio atžvilgiu euro kursas siekė 1,1918 dolerio.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder