"Švyturio" alus Briuselyje įvertintas aukščiausiu balu

"Švyturio" alus Briuselyje įvertintas aukščiausiu balu

Tarptautinio skonio ir kokybės instituto ITQI apdovanojimuose "The Superior Taste Award" tarptautinė kulinarijos žinovų žiuri paskyrė net du aukščiausius trijų žvaigždučių apdovanojimus lietuviško "Švyturio" alaus rūšims - "Adler Bock" ir "Baltijos".

ITQI - tai didžiausia nepriklausoma tarptautinė virtuvės šefų ir somelje organizacija, kurios kasmet Briuselyje rengiami "Superior Taste Award" rinkimai yra skirti apdovanoti išskirtinėms maisto ir gėrimų rūšims iš viso pasaulio.

"Švyturio" aludariai - vieni iš nedaugelio, kurių abiems pateiktoms alaus rūšims buvo iš karto suteikti patys aukščiausi - trijų žvaigždučių - įvertinimai. Taip Klaipėdoje gaminamas tamsusis "Švyturio Baltijos" bei stiprusis "Švyturio Adler Bock" alus, geriausių Europos virtuvės šefų ir kulinarų vertinimu, patenka tarp išskirtinių pasaulio gėrimų.

"Labai džiaugiamės, kad tarptautiniai ekspertai įvertino mūsų "Tradicinės kolekcijos" alaus rūšis. Išlaikydami tradicinės gamybos metodus, įrodėme, kad rūsiuose esančiose horizontaliose talpose brandiname alų, kuris vertas geriausių Europos ekspertų įvertinimo", - atsiimdama apdovanojimą Briuselyje džiaugėsi "Švyturio" daryklos vyriausioji aludarė Džuljeta Armonienė.

Šiais metais "The Superior Taste Award" buvo pateikta per 900 maisto produktų iš daugiau nei 80 pasaulio šalių. Ir tik kas šeštas dalyvis nusipelnė išskirtinio - trijų žvaigždučių arba 90% - ir daugiau teigiamų kulinarų įvertinimų, kurie leidžia produktui vadintis "išskirtiniu" artimiausius trejus metus.

Degustacija - griežtai anoniminė

"The Superior Taste Award" apdovanojimai dar vadinami "Europos virtuvės "Oskarais". Jų išskirtinumas - tai, kad maisto produktus bei gėrimus vertina praktikai - virtuvės šefai, someljė ir maisto kritikai iš 12 prestižinių kulinarinių ir someljė asociacijų, tarp jų Belgijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Prancūzijos, Portugalijos, Ispanijos, Vokietijos, Italijos, Švedijos, o taip pat Tarptautinės someljė asociacijos (ASI) bei "Euro-Toques International" (ETI).

Žurnalas "Trends" šiuos apdovanojimus vadina "Mišelino atlasu, skirtu maistui". Iš tikrųjų, daugelis žiuri narių patys vadovauja "Michelin" ar "Gault Millau" gidų įvertintų restoranų virtuvėms.

Tarptautinei komisijai, kurią kiekvienoje maisto ir gėrimų kategorijoje sudaro keliasdešimt žinomų virtuvės šefų ir someljė iš įvairių pasaulio šalių, produktai pateikiami giežtai anoniminei degustacijai. Maisto ir gėrimų pakuotės neturi jokių etikečių, teisėjams net neleidžiama bendrauti tarpusavyje, kol nebaigtas vertinimas - degustacijos procedūra labai primena egzaminus.

ITQI turi nustatęs ilgametę vertinimo procedūrą, pagal kurią žinovai labiausiai atsižvelgia į maisto ar gėrimo suteikiamą malonumą. Taip pat atskirai vertinama produkto išvaizda, aromatas, konsistencija, pradinis skonis ir burnoje paliekamas poskonis. "Švyturio" "Baltijos" virtuvės šefų ir gėrimų ekspertų gavo 92 proc., o "Adler Bock" įvertinimas - 92,2 proc. balo, ir abu "Švyturio" pateikti kandidatai pateko tarp geriausiai įvertintų pasaulio alaus rūšių.

ITQI virtuvės šefai ir someljė aukščiausią "The Superior Taste Award" įvertinimą pastaraisiais metais skyrė tokioms prestižinėms alaus rūšims, kaip "Carlsberg Gold", "Leffe", "Duvel", "Charles Quint Ruby Red", "Waldhaus Ohne Filter", "Castle Lager Draft", "Karmeliten Urtyp" ar "Hoegarden".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder