Švieslentes sutvarkė, aparatų - ne

Švieslentes sutvarkė, aparatų - ne

Praėjusią savaitę atliktas patikrinimas patvirtino, jog klaipėdiečiai jau gali pasitikėti tuo, ką rodo autobusų stotelėse įrengtos švieslentės. [CITATA]

Tuo metu autobusuose įrengti bilietų spausdinimo aparatai ir toliau liks tik butaforija.

30 sekundžių paklaida

"Vakarų ekspresas" jau nekart aprašė daugiau nei porą metų trukusį ir teismą pasiekusį VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) bei uostamiesčio savivaldybės ginčą su elektroninio bilieto sistemos rangovu - konsorciumu, sudarytu iš Lietuvoje veikiančios UAB "Atea", lenkų "Sygnyt S.A." ir slovakų "Emtest a.s."

Dar birželį Klaipėdos apylinkės teismas savo nutartimi patvirtino taikos sutartį, pagal kurią visos šalys pasidalino darbais, kad autobusuose įrengti aparatai būtų "fiskalizuoti ir įregistruoti Valstybinėje mokesčių inspekcijoje". Taip pat sutarta, jog bus sutvarkytos aštuonios neveikiančios švieslentės, o likusios rodys faktinio autobusų judėjimo laiką, kuris nuo realybės negali skirtis daugiau kaip 30 sekundžių.

Praėjusią savaitę KKT atstovai ir rangovai tikrino, kaip buvo sureguliuotos švieslentės. Pasak KKT direktoriaus Gintaro Neniškio, visi įrenginiai jau veikia taip, kaip ir turėtų.

Teisingai veikiančioje švieslentėje minutės iki autobuso atvykimo į stotelę žymimos keliomis spalvomis. Jei skaičius žalias - autobusas važiuoja greičiau nei numatyta grafike, jei raudonas - vėluoja, o jei geltonas - važiuoja tiksliai pagal grafiką. Jei skaičius baltas, švieslentė rodo tik teorinį autobuso važiavimo laiką, nes su juo nėra ryšio arba jis yra sugedęs, arba nutiko kokia nors kita bėda.

"Iš viso šiuo metu jau veikia 15 švieslenčių. Dėl dviejų, įrengtų Rumpiškės ir Vingio stotelėse, dar reikia pasiekti susitarimus su daugiabučių namų savininkų bendrijomis, iš kurių norėtume gauti elektros energiją", - sakė KKT vadovas.

Be minėtųjų dviejų, švieslentės dar yra įrengtos Atgimimo, Bibliotekos, Universiteto, Senojo turgaus, Autobusų stoties, Smiltelės, Sveikatos priežiūros centro, Pempininkų, I. Simonaitytės ir Sausio 15-osios stotelėse.

Spręs savivaldybė

Tuo metu autobusuose įrengti kasos aparatai ir toliau neatlieka tokių funkcijų, kurių pageidauja KKT.

"Mes norime, kad auparatai ne tik spausdintų bilietus, bet ir pateiktų informaciją į kompiuterius, kurioje vietoje bilietas buvo išspausdintas. Mūsų įsitikinimu, toks reikalavimas buvo numatytas ir taikos sutartyje. Rangovai mano priešingai ir laikosi pozicijos, jog spausdintuvus su kompiuteriais turime derinti mes", - sakė G. Neniškis.

Pasak jo, esant tokiems nesutarimams rangovų atstovai netgi neatvyko pasirašyti atliktų darbų priėmimo-perdavimo akto.

"Dabar surinksime visus dokumentus ir perduosime juos savivaldybei, kuri formaliai yra visos šios įrangos savininkė. Tad jau ji turės spręsti, ką daryti. Taikos sutarties nevykdymas yra pagrindas kreiptis į antstolį", - aiškino KKT vadovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder