Švedų bendrovė įvertins "Memelio miesto" aplinką

Švedų bendrovė įvertins "Memelio miesto" aplinką

Bendrovė "Memelio miestas" su švedų kapitalo inžinerinių konsultacijų bendrove "Sweco Lietuva" pasirašė sutartį dėl planuojamo daugiafunkcinio urbanistinio komplekso "Memelio miestas" teritorijos aplinkosauginės būklės įvertinimo.

Žinia, "Memelio miestas" turėtų iškilti 6,8 ha Klaipėdos uosto teritorijoje. Čia daugelį metų buvo statomi arba remontuojami, laivai ar vykdoma krova. Šiuo metu šis sklypas išnuomotas "Memelio miestui", kurios užsakymu parengtoje sklypo plėtros koncepcijoje numatyta pramoninę uosto teritoriją pertvarkyti ir pritaikyti komercinės, pramogų, kultūros bei gyvenamosios paskirties objektų kompleksui. Daug dėmesio ketinama skirti išlikusioms krantinėms, kurios būtų naudojamos mažajai laivybai, o prie pirso galėtų švartuotis net kruiziniai laivai.

"Aplinkosauginis sklypo būklės vertinimas tokiuose projektuose yra pradinis ir labai svarbus žingsnis, kurio rezultatai vėliau bus naudojami planuojant teritoriją, taip pat kitose projekto plėtros etapuose", - sako bendrovės "Sweco Lietuva" Aplinkosaugos padalinio vadovas Aidas Vaišnoras.

"Sweco Lietuva" specialistai būsimoje statybvietėje atliks detalius atskirų plotų ekogeologinius tyrimus. Jų metu bus nustatyta grunto ir požeminio vandens ekogeocheminė būklė. Jei reikės, bus pasiūlytos būtinos galimos taršos lokalizavimo ir likvidavimo priemonės. Pradėtus darbus ketinama pabaigti iki spalio.

"Memelio miesto" valdybos pirmininko Mindaugo Žilinsko teigimu, net ir nekilnojamojo turto rinkai išgyvenant laikiną sąstingį, siekiama užtikrinti projekto tęstinumą.

"Esame tikri dėl šio projekto investicinės perspektyvos. Per keletą pastarųjų metų atlikome daugelį svarbių darbų: išspręsti nuomojamų žemės sklypų valdymo klausimai, parengta sklypo plėtros koncepcija, išrinkti "Memelio miesto" architektūrinės vizijos nugalėtojai, gauti vietos bendrovių techniniai ir finansiniai pasiūlymai dėl inžinerinių paslaugų bei statybos darbų valdymo. Taip pat yra pradėti teritorijos aplinkosauginės būklės tyrimai. Tam tikrų sunkumų kelia neišspręstas dalinio projekto finansavimo klausimas - dabar deramės su bankais ir kitomis finansinėmis institucijomis, tad tikimės, kad nekilnojamojo turto rinkos stabilizavimosi tendencijos leis padėti tašką ir šiame procese", - kalba M. Žilinskas.

Anot M. Žilinsko, sulygus dėl dalinio investicinio projekto finansavimo, numatyti teritorijos planavimo, inžinerinio projektavimo bei statybos darbai galėtų būti baigti per 5-6 metus. Šiandieniniais skaičiavimais investicija į projektą yra vertinama 250 milijonų litų.

VIZIJA. "Memelio miesto" planuotojai sako jau atlikę daugybę svarbių darbų, o dabar derasi su bankais bei kitomis finansinėmis institucijomis dėl dalinio projekto finansavimo. Suderėjus dėl jo, projektavimo bei statybos darbai šioje teritorijoje galėtų būti atlikti per 5-6 metus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder