Švedijos kapitalo įmonė keliasi į Klaipėdos LEZ

Švedijos kapitalo įmonė keliasi į Klaipėdos LEZ

Klaipėdos laisvoji ekonominė zona pasirašė veiklos sutartį su pramoninio siuvimo įmone „Be-Ge Baltic“. Švedijos įmonių grupei priklausanti bendrovė 2015 m. pabaigoje Klaipėdos LEZ teritorijoje ketina atidaryti naują gamybinį pastatą. Taip siekiama patenkinti augančius rinkos poreikius ir efektyvinti veiklos procesus. Planuojamų investicijų suma – apie 8 mln. litų.

„Be-Ge Baltic“ Klaipėdos LEZ išsinuomojo 1,1 hektaro sklypą, šiuo metu projektuojamas apie 3500 kv. m gamybinis pastatas. Įmonė siuva užvalkalus, aptraukia ir montuoja transporto sėdynes, biuro kėdes, neįgaliųjų vežimėlių dalis, slaugos priemones ir kitus tekstilės gaminius. Įmonės klientai – transporto priemonių sėdynių, biuro, konferencijų salių, auditorijų kėdžių, neįgaliųjų vežimėlių, specialaus transporto įrangos, baldų gamintojai. Visa pagaminta produkcija eksportuojama į Skandinaviją ir Didžiąją Britaniją.

„Klaipėdoje dirbame nuo įmonės įkūrimo, todėl nesvarstėme gamybos plėtros kituose miestuose. O LEZ buvo pirmasis pasirinkimas dėl galimybės sutrumpinti veiklos pradžią iki minimalių terminų, patogiai įrengtos infrastruktūros“, – teigia Vaida Šapokienė, „Be-Ge Baltic“ direktorė.

Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės direktorius Eimantas Kiudulas pažymi, kad „Be-Ge Baltic“ atėjimas dar labiau padidins bendrą LEZ įmonių eksporto apimtį.

„Klaipėdos LEZ įmonių eksportuojama produkcija sudaro apie 5 proc. visos Lietuvos eksporto, tad indėlis į bendrą Lietuvos eksporto rodiklį tikrai nemenkas ir vis didėja. Nuo Klaipėdos LEZ veiklos pradžios 2002 m. mūsų įmonės eksportavo produkcijos už 15 mlrd. litų“, – teigia E. Kiudulas.

„Be-Ge Baltic“ šiuo metu dirba 75 darbuotojai. Įgyvendinusi plėtros planus Klaipėdos LEZ teritorijoje, įmonė dėl didėsiančios gamybos apimties žada ieškoti naujų darbuotojų.

Apie Klaipėdos LEZ

Klaipėdos LEZ – 412 hektarų teritorijoje įsikūrusi, viena pirmųjų ir efektyviausiai valdomų laisvųjų ekonominių zonų regione. Nuo LEZ veiklos pradžios teritorijoje investuota apie 1,8 mlrd. litų, sukuriama apie 2,8 proc. Lietuvos nacionalinio produkto ir apie 5 proc. eksporto, sukurta per 1800 darbo vietų. Klaipėdos LEZ plėtojama logistikos ir sandėliavimo, metalo apdirbimo, žuvies ir jų produktų perdirbimo veikla, plastiko pakuočių ir plastiko granulių (PET), elektronikos prietaisų, plieno konstrukcijų, architektūrinio stiklo, maisto pakuočių, biodyzelino, energijos iš atsinaujinančių šaltinių gamyba.

Apie „Be-Ge Baltic“

„Be-Ge Baltic“, UAB – pramoninio siuvimo, sėdynių aptraukimo ir komponentų montavimo pagal klientų užsakymus įmonė. Nuo 1995 m. veikiančios bendrovės 100 proc. akcijų priklauso Švedijos koncernui Be-Ge Foretagen AB, kurio veikla prasidėjo 1934 m. ir šiuo metu vystoma 7 Europos šalyse. Visa įmonės produkcija eksportuojama, daugiausia į Skandinavijos šalis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder