Susisiekimo ministerija: mums nesuprantamas "Ryanair" sprendimas

Susisiekimo ministerija: mums nesuprantamas "Ryanair" sprendimas

Susisiekimo ministeriją nemaloniai nustebino oro linijų bendrovės "Ryanair" antradienio pranešimas apie ketinimą mažinti veiklos apimtis Kauno oro uoste.

Anot ministerijos, aviakompanijos "Ryanair" veiklos plėtros sąlygos Kauno oro uoste yra palankesnės nei Vilniaus oro uoste, kurio infrastruktūros išlaikymo kaštai yra gerokai didesni, tuo pačiu ir rinkliavos, todėl aviakompanijos sprendimas mažinti skrydžių apimtis Kauno oro uoste Susisiekimo ministerijai yra nesuprantamas.

Tuo pačiu ministerija pabrėžia, kad yra pasiryžusi geranoriškai toliau tęsti diskusijas tiek su "Ryanair", tiek ir su kitais vežėjais, siekdama sudaryti kiek įmanoma palankesnes jų veiklos sąlygas Lietuvoje, tačiau nesuteikiant išskirtinių sąlygų, nediskriminuojant aviakompanijų ir nepažeidžiant Europos Sąjungos teisės bei sąžiningos konkurencijos principų.

"Susisiekimo ministerijos tikslas - užtikrinti nuoseklią ir ilgalaikę Lietuvos oro uostu plėtrą, plečiant skrydžių geografiją ir Lietuvos pasiekiamumą. Lietuvos oro uostus būtina valdyti strategiškai ir laikytis oro uostų veiklos segmentavimo - taip galima efektyviausiai išnaudoti oro uostų infrastruktūrą ir išvengti trumpalaikio efekto sprendimų", - sakoma Susisiekimo ministerijos išplatintame pranešime.

ELTA primena, kad pigių skrydžių bendrovė "Ryanair" antradienį pranešė sumažinsianti veiklą savo Kauno bazėje 25 proc. nuo šių metų lapkričio 1 d. po to, kai Susisiekimo ministerija atsisakė reaguoti į "Ryanair" pasiūlymus dėl Kauno ir naujos Vilniaus bazės augimo.

"Ryanair" pasiūlė pervežti papildomai 500 tūkst. keleivių per metus per Kauno ir Vilniaus oro uostus, kas, anot bendrovės, būtų parėmę darbo vietų atsiradimą ir nemenka suma papildę Lietuvos ekonomiką. Lietuvos vyriausybė, pasak oro linijų bendrovės, atsisakė įsitraukti į diskusijas, ir "Ryanair" nebeliko jokio kito pasirinkimo tik sumažinti savo veiklą Kauno bazėje 25 proc.".

Kompanijos "Ryanair" atstovas Robinas Kielis (Robin Kiely) teigė, kad "plūsta pasiūlymai iš kitų ES oro uostų, ir mes dabar perkelsime šitą transportą į kitas žemesnių kainų vietoves su labiau patikimais partneriais negu Kaunas ir Vilnius."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder