Statybos Klaipėdoje, projektas - Vilniuje

Statybos Klaipėdoje, projektas - Vilniuje

Klaipėdiečiai pratinami prie naujos tvarkos - norintieji susipažinti su būsimais pramonės įmonių statinių projektais ar rengiamais detaliaisiais planais turi važiuoti į Vilnių.

Klaipėdos miesto savivaldybės interneto puslapyje paskelbta informacija apie UAB "Mestilla" ketinimą statyti maistinio aliejaus gamybos pastatą, sandėlius ir kitus objektus. Su parengtu projektu visi norintieji gali susipažinti projektuotojo UAB "Sweco Lietuva" buveinėje Vilniuje. Tad visi Smiltelės, Šilutės plento ir Jūrininkų prospekto gyventojai, kuriems įdomu, ką ketina statyti "Mestilla", privalo krapštyti piniginę ir rengtis kelionei į Vilnių.

Tiesa, neteko girdėti, kad vilniečiai skubėtų į Klaipėdą pamatyti kokios nors degalinės, kurią projektavo uostamiesčio architektai, plano.

Formaliai viskas teisėta. Būtent tokia tvarka numatyta Teritorijų planavimo įstatyme, kuriame parašyta, kad fiziniai ir juridiniai asmenys turi teisę susipažinti su parengtais ir patvirtintais teritorijų planavimo dokumentais teritorijų planavimą organizavusioje institucijoje.

Projekto užsakovės bendrovės "Mestilla" generalinis direktorius Arūnas Zubas "Vakarų ekspresui" teisinosi nieko nežinąs apie tokią keistą tvarką.

"Pasirašėme sutartį su viena didžiausių Lietuvoje pramonės įmonių projektuotojų "Sweco Lietuva", kad ji parengtų projektą ir suderintų jį su visomis institucijomis. Kur reikia susipažinti su tuo projektu - tikrai nežinau", - aiškino A. Zubas.

Kiek kitaip aiškino projekto vadovas Liudas Zalunskis. Anot jo, dokumentą laikyti Vilniuje nuspręsta pasitarus su užsakovais.

"Mūsų įmonės buveinė yra Vilniuje, o laikyti darbuotojo Klaipėdoje neturime galimybių. Palikti projekto savivaldybėje negalime. Tačiau jei atsirastų nors vienas suinteresuotas žmogus, norintis susipažinti, ką planuoja statyti "Mestilla", atvažiuosime į Klaipėdą, viską parodysime ir paaiškinsime", - žadėjo projekto vadovas.

Beje, "Vakarų ekspresui" pradėjus domėtis šia tema minėtame skelbime atsirado eilutė, jog su parengtu projektu keturias valandas (rugpjūčio 29 d. nuo 13 iki 17 val.) bus galima susipažinti Klaipėdoje esančiame UAB "Sweco Lietuva" biure (S. Daukanto g. 13).

"Mestillos" vadovas savo ruožtu aiškino, kad įmonė planuoja gaminti maistui naudojamą aliejų, kuris visiškai patenkintų Lietuvos poreikius.

"Šiuo metu iš rapsų spaudžiame aliejaus žaliavą, iš kurios galima gaminti tiek biodyzeliną, tiek maistinį aliejų. Kol kas gaminame tik pirmąjį, tačiau pastatę naują cechą gaminsime ir maistui tinkamą produktą", - sakė įmonės vadovas.

Anot A. Zubo, per parą bus pagaminama apie 150 tonų aliejaus, o per metus - tiek, kiek esą suvartojama Lietuvos rinkoje.

Jis taip pat užtikrino, kad naujasis cechas neturės įtakos pietinėje Klaipėdos dalyje sklindantiems kvapams.

"Taip, prieš kurį laiką iš mūsų įmonės sklido į aplinką organinės kilmės kvapai, susidarantys perdirbant rapsus pirmajame etape. Teko nemažai investuoti, kad kvapų emisiją į aplinką sumažintume tris kartus. Tačiau tiek biodegalus gaminame, tiek augalinį aliejų gaminsime uždarose linijose, iš kurių į aplinką jokie kvapai nepatenka", - aiškino A. Zubas.

PLANAI. UAB "Mestilla" ketina statyti maistinio aliejaus gamybos pastatą, sandėlius ir kitus objektus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder