Spaustuvė, diktuojanti kalendorių madas

Spaustuvė, diktuojanti kalendorių madas

Šventes pasitinkant

Prie pabaigos sparčiai besiritantys Kiaulės metai S. Jokužio leidyklai-spaustuvei nebuvo kiauliški.

"Kiaulė šiemet nebuvo liesa", - šypsosi S. Jokužio leidyklos-spaustuvės - pirmosios po nepriklausomybės atkūrimo privačios spaustuvės mūsų šalyje - marketingo skyriaus vadovė Eglė Jokužytė.

Šiuo metu spaustuvėje pats darbų įkarštis - dienos šviesą jau išvydo rekordinis kiekis ateinančių metų kalendorių. Spalvingų, originalių ir išskirtinės kokybės kalendorių jau pagaminta per 100 tūkstančių. Jie iškeliauja ne tik pas uostamiestyje ar jo apylinkėse įsikūrusius užsakovus, bet ir į kitus Lietuvos miestus. Nepriekaištingą kalendorių kokybę ir sparčiai, visada laiku, pateikiamus gaminius jau įvertino ir užsienio įmonės iš Danijos, Švedijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos, Rusijos bei Baltarusijos.

Didelį susidomėjimą sukėlė šiemet pasiūlyta naujovė - asmeninis kalendorius.

Pjovėjo Kęstučio Vaitelio rankose - naujutėlis, dažais kvepiantis ateinančių metų kalendorius
"Užtenka turėti savo fotografiją ar norimą piešinį, ir mes pagaminsime vienintelį pasaulyje kalendorių. Tai - bene geriausia dovana ne tik sau, bet ir mylimajam, draugui ar šeimos nariams. Argi močiutės nepradžiugintų virtuvėje pakabintas kalendorius su anūkėlio nuotrauka?" - galimybe atnešti šventinės nuotaikos ir išskirtinumo į kiekvienus namus džiaugiasi leidėjas Saulius Jokužys.

Beje, tam, kad būtų galima užsisakyti kalendorių, į spaustuvę atvykti nebūtina. "Mūsų šūkis - visada šalia", - pabrėžia S. Jokužys.

Ir iš tiesų - originalus kalendorius gali "gimti" net be skambučio. Susikurti ir užsisakyti tokį, kokį norima, galima apsilankius interneto svetainėje www.kalendoriai.lt.

Abejingų S. Jokužio leidyklos-spaustuvės kalendoriams, atvirukams, įvairiems įmonių reprezentaciniams leidiniams bei įvairiausiai kitai produkcijai nelieka. Žvilgsnį traukia ne tik pritrenkiama spaudinių kokybė, bet ir išskirtinės, niekur kitur nematytos idėjos, įkūnijamos gaminyje.

"Mūsų kūriniai negimsta staiga, spontaniškai. Kilusi idėja ilgai gvildenama ir gludinama - galbūt net metus, todėl galutinis rezultatas yra toks, kad gaminį pamatęs, jo nepamirši", - pasakojo E. Jokužytė.

Marketingo skyriaus vadovė Eglė Jokužytė pristato originalius šių metų šventėms sukurtus spaudinius
Šiemet Naujuosius metus pasitinkančius savo klientus spaustuvė pradžiugino originaliu sulankstomu atviruku-pokštu, praskaidrinančiu net ir niūriausią žiemos dieną bei priverčiančiu nusijuokti.

Spaustuvė gali didžiuotis ir kitais pasiekimais. Čia išleista rašytojo Sigito Poškaus knygelė "Su varna Barbora" pateko į geriausių mūsų šalies šių metų vaikiškų knygučių penketuką.

"Knygų leidybos mes aktyviai neplėtojame, tačiau visada stengiamės padaryti ką nors išskirtinio ir įdomaus, kad pamačius tai įstrigtų ilgam", - sako S. Jokužys.

Drąsiai konkuruoti su kolegomis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje jau aštuonioliktus metus pradedančiai S. Jokužio leidyklai-spaustuvei leidžia ir pati naujausia poligrafijos įranga. Vien šiemet į modernius įrenginius, sumažinančius rankų darbo, didinančius našumą ir užtikrinančius įspūdingą spaudinių kokybę, investuota 1,5 mln. litų. Moderniausia Vakarų Lietuvoje spaustuvės įranga suteikia galimybę maksimaliai suploninti ribą tarp idėjos ir jos įgyvendinimo - kad kūrinys išvystų pasaulį toks, koks gimė jo sumanytojo galvoje.

"Tokią įrangą galima palyginti su muzikos instrumentais. Su balalaika gali pagroti bet kokią melodiją, bet taip, kaip su smuiku, nepagrosi. O smuiku galima pagroti bet kokią melodiją - jei užsakovas nori, ir balalaikos", - šypsosi S. Jokužys.

Sveikinimas

Už pasiekimus spaustuvė dėkinga darbščiam bei kūrybingam kolektyvui ir savo pasitikėjimu siekti dar daugiau įkvepiantiems klientams.

"Mums malonu, kad jūs pasitikite S. Jokužio leidykla-spaustuve ir jos profesionaliu kolektyvu, galinčiu realizuoti įvairius jūsų kūrybinius sumanymus. Jūsų dėmesys skatina mus nuolat tobulėti, generuoti idėjas, ieškoti naujų būdų jas įgyvendinti. Nuoširdžiai sveikiname jus su artėjančiomis šv. Kalėdomis ir Naujaisiais metais. Linkime sėkmės jums bei jūsų verslui ir tikimės gražių, šiltų ir prasmingų susitikimų", - visus visus, ką jau pradžiugino ir ką dar tik pradžiugins čia gimę spaudiniai, sveikina S. Jokužio leidykla-spaustuvė.

Giedrė NORVILAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder