Siūloma nemokėti kalėdinių premijų valstybės tarnautojams

Siūloma nemokėti kalėdinių premijų valstybės tarnautojams

Artėjant šventėms Vyriausybė valstybės įstaigoms siūlo atsisakyti kalėdinių premijų.

"Sprendimas yra toks pats kaip praeitais metais - Vyriausybė protokoliniu sprendimu pritarė nuostatai, kad vienkartinės piniginės išmokos, arba kitaip tariant premijos, nebūtų mokamos valstybės tarnautojams ir dirbantiems pagal darbo sutartis asmenims valstybės įstaigose. Taip pat rekomenduoti ir valstybinėms įmonėms, ir akcinėms bendrovėms, kuriose valstybė turi dauguma akcijų, irgi susilaikyti nuo tokių premijų mokėjimo", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Pasiteiravus, kokios sankcijos gresia vis tiek sumokėjusiems premijas, D. Matulionis teigė, kad jokių specialių sankcijų numatyta nėra. Tiesa, paaiškėjus tokiam atvejui, kiltų klausimas, ar kitais metais tai institucijai nereiktų mažinti finansavimo.

Ministro pirmininko kanclerio duomenimis, jeigu visiems valdininkams būtų mokamas vadinamasis "tryliktasis atlyginimas", tam prireiktų maždaug apie 60-80 mln. litų. Šiuo metu, anot D. Matulionio, nė viena ministerija negalėtų leisti sau to padaryti.

"Man atrodo, net ir pačiais geriausiais laikais- 2007-2008 metais - nebuvo taip, kad visiems būtų mokama premija metų pabaigoje", - kalbėjo kancleris.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder