Šimtai milijonų iškeliauja Baltarusijon

Šimtai milijonų iškeliauja Baltarusijon

"Vakarų medienos grupė" (VMG) vakar Klaipėdoje pasirašė kontraktą, kuris tapo oficialia jos investicinio projekto Baltarusijoje pradžia. Daugiau nei 200 mln. litų, kurie galėjo būti investuoti Lietuvoje, iškeliauja į kaimyninę šalį.

VMG Mogiliovo laisvojoje ekonominėje statys plokščių, gamybos ir faneros fabrikų kompleksą. Bendra investicinio projekto suma sudaro 64,3 mln. eurų (222 mln. litų).

Vakar Klaipėdos pasirašytas 26,8 mln. eurų (92,5 mln. litų) vertės kontraktas su Vokietijos koncernu "Siempelkamp" dėl naujos medžio drožlių plokštės (MDP) gamybos linijos įsigijimo šiam fabrikų kompleksui.

"2008-aisiais Generalinė miškų urėdija ir tuometinė Lietuvos Vyriausybė pareiškė, kad remia smuklų verslą ir negali užtikrinti, jog tokiam kompleksui, kurį kartu su mūsų partneriu IKEA ketinome statyti Alytaus apskrityje, bus garantuotas reikiamas žaliavos tiekimas. Tad teko eiti ten, kur reikia tokių investicijų. Šis projektas skilto į dvi dalis - IKEA dalį jo dabar vykdo Lenkijoje, mes - Baltarusijoje. Dėl to Lietuva neteko ir apie 1 100 naujų darbo vietų gamyboje ir dar lygiai tiek pat susijusiuose sektoriuose", - sakė VMG valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas.

Anot jo, VMG projektą Baltarusijoje vykdo kartu su IKEA, kuri jį ir finansuoja, ir bus pagrindinis ten pagamintos produkcijos pirkėjas.

Apie 500 mln. eurų (1,72 mlrd. litų) metinę apyvartą pernai pasiekusį Vokietijos koncerną "Siempelkamp" VMG pasirinko konkurso metu. Kartu su vokiečiais VMG 2007 m. pastatė tuo metu vieną moderniausių Europoje gamyklą "Girių bizonas". Baltarusijoje iškilsiantis fabrikų kompleksas bus vienas moderniausių Europoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder