"Shopping Night Out" kvietė atrasti lietuvišką kokybę

"Shopping Night Out" kvietė atrasti lietuvišką kokybę

Savaitgalį klaipėdiečiai ir miesto svečiai dalyvavo naktinio apsipirkimo akcijoje "Shopping Night Out". Renginys startavo "Herkaus galerijoje", kur stilingo vakarėlio metu kylantys ir visiems puikiai žinomi Lietuvos dizaineriai kvietė įsigyti jų produkciją su didelėmis nuolaidomis.

Gausybė mažų nemokamų renginių, didžėjų kuriami vakarėliai, nuolaidos mados ir stiliaus parduotuvėse, vaišės ir įvairūs dalyvių paruošti siurprizai - toks renginys Lietuvoje vyksta jau penkerius metus (du kartus per metus - gegužę ir spalį). Klaipėdoje apsipirkimo akcija sėkmingai vyko jau antrus metus ir įtraukė uostamiesčio "boutique" stiliaus parduotuvėles ("KOPA", "LightHauzas", "InDaMu"), pradedančiuosius dizainerius ir Lietuvoje puikiai žinomus prekės ženklus.

Kiekvienais metais organizatoriai renginio "veidu" kviečia tapti kylančią žvaigždę lietuviškos mados padangėje. Praėjusiais metais rengino "veidu" tapo stilistė ir viena iš "2ru2ra" įkūrėjų Olga Filatova. Na, o šiemet dėmesio centre atsidūrė žinoma Lietuvos dizainerė Julija Janus, kurianti progresyvų stilių be dydžio ribų.

Nors pati kūrėja dalyvavo sostinėje vykusiame renginyje, penktadienį "Herkaus galerijos" pirmajame aukšte įrengtas gausus šios dizainerės prekės ženklu "Julia Janus" pažymėtas rūbų stendas.

"Šioje akcijoje dalyvaujame pirmąsyk ir pristatome naujausią savo kolekciją. Nors turime savo parduotuvę Klaipėdos "Akropolyje", "Shopping Night Out" renginio metu mes norime žmonėms pasiūlyti įsigyti rūbus su didelėmis nuolaidomis. Taip pat stengiamės su jais pabendrauti, pasidomėti, kas juos domina, ką dar galėtume pasiūlyti. Kadangi mes patys dirbame Vilniuje esančiame biure, Klaipėda atrodo šiek tiek nutolusi, tad tai yra puiki proga tiesiogiai išgirsti klientų poreikius", - kalbėjo "Julia Janus" didmeninės prekybos vadybininkė Martyna Kasperavičiūtė.

Ji pastebėjo, kad "Herkaus galerijoje" žmonės būriavosi dar prieš oficialų renginio atidarymą, domėjosi drabužiais, tendencijomis. "Norėtųsi, kad daugiau žmonių rinktųsi būtent lietuviško koncepto vietinių dizainerių drabužius", - kvietė "Julia Janus" atstovė.

KOKYBĖ. Lietuvių dizainerių rūbai išsiskiria savitu dizainu ir nepriekaištinga kokybe. Eimanto Chachlovo nuotr.

Viena iš "Shopping Night Out" organizatorių Laura Gaučytė džiaugėsi, kad renginys Klaipėdoje taip sėkmingai startavo. "Mūsų tikslas kuo labiau atkreipti žmonių dėmesį į lietuvišką produkciją bei "lėtąją" madą. Lietuviška mada sufleruoja apie kokybę ir išskirtinį dizainą, todėl šie drabužiai įprastai kainuoja brangiau už "greitosios" mados prekės ženklų produkciją. Tačiau, mano nuomone, verčiau turėti mažiau, bet kokybiškų rūbų", - kalbėjo pašnekovė.

Anot organizatorės, džiugi žinia, kad Lietuvoje kasmet daugėja prekės ženklų, kuriuos vis labiau vertina ir užsieniečiai. "Ir moterys, ir vyrai nori išsiskirti iš minios, na, o atrodyti įdomiai ir stilingai gali pasiūlyti kiekvienas lietuviškas prekės ženklas. Visi jie yra įdomūs, saviti ir ypatingi", - sakė L. Gaučytė.

Organizatorė pastebėjo, kad po "Shopping Night Out" savaitgalio lietuvių dizainerių drabužių pardavimai ženkliai pakyla. Beje, jau trečią kartą naktinio apsipirkimo akcijoje dalyvavo ir elektroninės parduotuvės. Šiemet apsipirkti su nuolaidomis neišeinant iš namų siūlė ir konceptualūs butikai, ir nedideli nišiniai dizaineriai, ir lietuviškos mados pramonės milžinai.

Šiemet klaipėdiečiai galėjo pasinaudoti ir nemokamomis stilisto Manto Bartkaus konsultacijomis. Visą penktadienio vakarą jis buvo pasiryžęs pasivaikščioti su iš anksto užsiregistravusiais miestiečiais po butikus, "Herkaus galerijoje" įsikūrusių dizainerių parduotuvėles, prekės ženklų stendus, ir padėti išsirinkti jiems tinkančius drabužius.

"Lietuviška produkcija išsiskiria savo audinių ir gamybos kokybe. Dažniausiai drabužiai gaminami mažais kiekiais, daugiau jų - klasikinio silueto rūbai, tad juos galima lengvai derinti su lengviau įperkama "greitąja" mada ir sukurti daug derinių. Mano užduotis - padėti žmonėms sutaupyti laiko ir patarti, kokie drabužiai jiems tinka geriausiai ir kaip juos derinti", - patarė stilistas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder