Seni miesto transporto bilietai galios 24 mėnesius

Seni miesto transporto bilietai galios 24 mėnesius

Spaudos kioskuose šiuo metu pardavinėjami skirtingų spalvų ir dizaino popieriniai viešojo transporto bilietai. Jų nominalai yra vienodi, abi bilietų rūšys yra lygiai galiojančios.

Nauji, žalsvo atspalvio bilietai atspausdinti, kai Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnyba prie prie Finansų ministerijos suderino naują vienkartinių transporto bilietų blanką. Naujieji bilietai turi visus reikiamus apsaugos nuo klastotės lygmenis.

Saugūs buvo ir senieji bilietai: per jų naudojamą laiką Klaipėdoje užfiksuotas vos vienas mėginimo suklastoti bilietus atvejis. Tačiau šiuo atveju sprendimas keisti bilietus priimtas Vilniuje ir Klaipėdos transportininkams lieka jį vykdyti. Senųjų mėlynųjų likučius nenaikiname, nes jų pagaminimas mums irgi kainavo. Juos planuojame išparduoti iki metų galo.

Po Naujųjų metų bilietų nominalas keisis iš litų į eurocentus, taigi atsiras dar viena bilietų rūšis. Vyriausybė nustatė, kad senieji, litais nominuoti bilietai galios dar 24 mėnesius. Tačiau primename, kad popieriniai kartiniai bilietai - ne pats taupiausias keleivio pasirinkimas. Elektroniniai kartiniai bilietai yra ženkliai pigesni už popierinius, todėl ragintume retai miesto autobusais važinėjančius klaipėdiečius kaip tik juos ir rinktis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder