Seimūnas: šilumos ūkio įstatymo pataisos atveria kelią oligarchų atėjimui

Seimūnas: šilumos ūkio įstatymo pataisos atveria kelią oligarchų atėjimui

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Kęstutis Daukšys pareškė nepritariantis antradienį Seime priimtoms Šilumos ūkio įstatymo pataisoms, numatančioms, kad šilumos tiekėjai turės supirkti šilumą iš nepriklausomų gamintojų už jų siūlomą kainą, nes jos ne tik nesumažins šilumos kainų galutiniams vartotojams, bet ilgalaikėje perspektyvoje sukels priešingą efektą.

"Visiška netiesa, kad dėl šilumos ūkio įstatymo pataisų pagerės Lietuvos šilumos vartotojų gyvenimas ir sumažės šilumos kainos. Pagal naujas įstatymo pataisas iš biokuro pagaminta šilumos energija bus superkama už tokią pačią kainą kaip ir šilumos energija pagaminta iš dujų“, — sako K. Daukšys.

Seimo nario teigimu, ši įstatymo pataisa įsuks šilumos kainų augimo spiralę, nes viename nedideliame šilumos tiekimo rajone atsiradus dviems konkuruojančioms katilinėms, kiekvienos iš jų eksploatavimo išlaidos padidės, dėl ko šiluma vartotojams dar pabrangs.

"Norint pagreitinti šilumos gamybą iš biologiškai atsinaujinančių šaltinių, reikia skirti pinigų dabar veikiančioms katilinėms modernizuoti, pritaikant jas atsinaujinantiems energijos šaltiniams“, — teigia parlamentaras.

"Šilumos ūkio įstatymo pataisa kelia tiesioginę grėsmę šiuo metu veikiančioms savivaldybių katilinėms, kurias siekiama paversti niekuo vertu turtu, kurį vėliau būtų galima įsigyti už vieną litą. Tokiu atveju šilumos energija būtų perkama iš naujųjų energetikos magnatų, dėl ko neabejotinai šilumos kaina galutiniams vartotojams tik didėtų“, — mano Seimo narys.

"Tariama konkurencija nepaskatina kainų mažėjimo, kaip buvo ir VST bei RST atvejais, kai elektros energijos kainos nesumažėjo, o tik padidėjo. Lygiai taip pat dabar šilumos ūkyje prisidengiant gražiomis kalbomis apie nepriklausomybę ir būsimą konkurenciją atveriamas kelias naujiems oligarchams ateiti į energetikos ūkį“, — teigia K. Daukšys.

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Kęstutis Daukšys pareiškė nepritariantis antradienį Seime priimtoms Šilumos ūkio įstatymo pataisoms, numatančioms, kad šilumos tiekėjai turės supirkti šilumą iš nepriklausomų gamintojų už jų siūlomą kainą, nes j"os ne tik nesumažins šilumos kainų galutiniams vartotojams, bet ilgalaikėje perspektyvoje sukels priešingą efektą".

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder