SEB: rekordiškai padaugėjo į bankomatus įmokamų litų - per dieną įnešta beveik keturis kartus daugiau lėšų nei įprastai

SEB: rekordiškai padaugėjo į bankomatus įmokamų litų - per dieną įnešta beveik keturis kartus daugiau lėšų nei įprastai

Artėjant euro įvedimui gyventojai į savo sąskaitas skuba įnešti grynuosius litus - vien gruodžio 29 dieną SEB banko bankomatuose į sąskaitas įnešta 27 mln. litų. Tai yra beveik keturis kartus daugiau nei įprastą dieną. Smarkiai padidėjo ir banko skyriuose apsilankiusių klientų skaičius - gruodžio 29 dieną banke apsilankė beveik dvigubai daugiau klientų negu įprastai.

„Suprantame, kad daugelis skuba pasiruošti artėjančiam euro įvedimui ir įnešti savo lėšas į sąskaitas jau dabar, kad jos jau pirmąją euro Lietuvoje dieną sąskaitose virstų eurais. Vis dėlto primename, kad skubėti tikrai nėra būtinybės - naudojantis SEB banko bankomatais litus į sąskaitas bus galima įskaityti net iki sausio 25 dienos", - sakė SEB banko Verslo plėtros departamento direktorius Linas Januševičius.

Nuo 2015 m. sausio 1 d. grynieji litai į eurus Lietuvoje bus keičiami nemokamai: 6 mėnesius po euro įvedimo dienos visuose bankų skyriuose (taip pat ir visuose SEB banko skyriuose, atliekančiuose grynųjų pinigų operacijas) - litų banknotai ir litų bei centų monetos; 6 mėnesius, praėjus pusei metų po euro įvedimo dienos, bankų skyriuose, kurių sąrašą nustatys Lietuvos bankas, - litų banknotai; 60 dienų po euro įvedimo dienos Lietuvos pašte - litų banknotai ir litų bei centų monetos; neribotą laiką po euro įvedimo dienos - Lietuvos banke.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder