"SBA" įsigijo AB "Klaipėdos baldai" akcijų

"SBA" įsigijo AB "Klaipėdos baldai" akcijų

Investuotojų asociacija sako, kad koncerno SBA sprendimas be teisinių ginčų padidinti už iš biržos besitraukiančių „Klaipėdos baldų" akcijas siūlomą kainą daugiau kaip 40 proc. - smulkiųjų akcininkų pergalė, mažinanti ir investicijų į kitas delistinguoti galinčias įmones riziką.

"Sveikiname SBA sprendimą padidinti akcijų kainą - tai aiškiai parodo, kad anksčiau buvo bandoma pasipelnyti smulkiųjų sąskaita ir pigiai supirkti jų akcijas. Nepaisant to, kad už "Klaipėdos baldus” siūloma kaina ir dabar yra kiek mažesnė už akcijų buhalterinę vertę, tikėtina, kad pasiūlius premiją ginčų bus išvengta ir SBA galės koncentruotis į gamybą, o smulkieji - ieškoti naujų investicijų galimybių. Stambiems kitų įmonių akcininkams, galvojantiems apie delistingavimą, tai turėtų būti aiškus signalas, kad už akcijas siūloma kaina turi būti sąžininga”, - sako Investuotojų asociacijos valdybos narys Vaidotas Rūkas.

"SBA furniture group”, anksčiau valdžiusi 80 proc. "Klaipėdos baldų", antradienį pranešė, kad už 1,1 mln. eurų įsigijo dar 5 proc. "Klaipėdos baldų" akcijų iš „KJK Baltic Fund", o smulkiesiems akcininkams taip pat siūlys fondui sumokėtą kainą - po 2,83 euro už akciją. Kainos padidinimas, jeigu į pasiūlymą atsilieptų visi akcininkai, SBA grupei iš viso gali kainuoti beveik 4,4 mln. litų.

Pirminis pasiūlymas (2 eurai už akciją) „Klaipėdos baldus" vertino 52,3 mln. litų, nors vien SBA grupės skolos 2013 m. rugsėjo pabaigoje siekė 52,7 mln. litų, o nuosavas kapitalas - 83,8 mln. litų. Nauja kaina „Klaipėdos baldai" vertinami 74 mln. litų.

„Vienos akcijos kaina, įvertinus visus veiksnius, yra perpus didesnė nei minimali siūlymo kaina, reglamentuota įstatymų. Tą pačią kainą pasiūlysime ir kitiems smulkiesiems AB „Klaipėdos baldai" akcininkams privalomojo oficialaus siūlymo metu",- sako pagrindinio AB „Klaipėdos baldai" akcininko „SBA Furniture Group" vadovas Egidijus Valentinavičius.

2014 m. sausio 30 d. bus šaukiamas AB „Klaipėdos baldai" neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas, kuriame bus svarstomas ketinimas išbraukti AB „Klaipėdos baldai" akcijas iš vertybinių popierių biržos AB „NASDAQ OMX Vilnius" papildomo prekybos sąrašo.

„Šis sprendimas siūlomas įvertinus mažą AB „Klaipėdos baldai" akcijų likvidumą ir nedidelį laisvai prekiaujamų akcijų kiekį Vertybinių popierių biržoje. Bendrovė šiuo metu iš esmės neturi poreikio pritraukti papildomų lėšų biržoje, tad dėl akcijų listingavimo, manome, ji tik patiria papildomas išlaidas",- sako E.Valentinavičius.

„SBA Furniture Group" po šio sandorio priklauso 83,18 proc. AB „Klaipėdos baldai" akcijų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder