Savivaldybės biudžete - 4 milijonų skylė

Savivaldybės biudžete - 4 milijonų skylė

Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės Aldonos Špučienės teigimu, 2011 m. vienuolikos mėnesių rezultatai rodo, jog vykdant biudžeto planą ir toliau yra atsiliekama. Surinkta 4 mln. litų mažiau nei planuota.

Dvi pagrindinės priežastys tempiančios biudžetą į dugną - gyventojų pajamų mokestis ir nekilnojamojo turto mokestis. Iš šių sričių nesurenkama 1,5 mln. litų.

Nesurinkus planuoto biudžeto, Finansų ir turto departamento vadovės teigimu, yra numatytas eiliškumas. Lėšos pirmiausia skiriamos atlyginimams ir mokesčiams, todėl savivaldybės administracijos ir biudžetinių įstaigų darbuotojams nerimauti dėl atlyginimų neverta.

"Prognozės įvairios. Administracijos direktorė yra pasirašiusi įsakymą, kuriuo nurodo neišlaidauti metų gale ir laikytis taupymo režimo. T. y. nepanaudotų asignavimų nebus galima naudoti premijoms ar turto įsigijimui. Jos galės būti skirtos tik kreditoriniams įsipareigojimams padengti. To turės laikytis visi departamentai", - pasakojo A. Špučienė.

Pernai Klaipėdos miesto savivaldybė biudžeto planą įvykdė ir dar turėjo 14 milijonų litų viršplaninių lėšų, kurios nukeliavo į šių metų biudžetą, todėl keliauti be tokių lėšų į 2012-uosius, A. Špučienės teigimu, gana sunku. Vis dėlto, teigiama, jog yra buvę ir daug įtemptesnių situacijų. "2012-ieji nebus geresni, tačiau stengiamės", - sakė A. Špučienė.

Jau dabar galvojama, kaip teks subalansuoti kitų metų biudžetą, kurio numatomas trūkumas sieks apie 17-19 milijonų litų. A. Špučienės teigimu bus siūloma 10 proc. mažinti biudžetinių įstaigų asignavimus prekėms ir paslaugoms bei tiek pat procentų mažinti lėšas savivaldybės vykdomų programų projektams. Taip pat bus siūloma 5 proc. mažinti biudžetinių įstaigų darbo užmokesčio fondą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder