Savaitgalį Klaipėdoje - sodininkų mugė

Savaitgalį Klaipėdoje - sodininkų mugė

Prekybos centras "Senukai" savaitgalius kviečia apsilankyti pavasarinėje sodininkų mugėje ir papildyti savo sodą naujais augalais.

Balandžio 14-15 d. Klaipėdoje, prekybos centre "Banginis" (Šilutės pl. 35) vyksianti mugė šiais metais lankytojus žada nustebinti prekybininkų skaičiumi ir siūlomų prekių gausa.

Nuo 2003 metų įvairiuose miestuose organizuojama pavasarinė sodininkų mugė lankytojams siūlo įsigyti įvairiausių sodinukų, dekoratyvinių augalų, pavasarinių gėlių ir kitų sodo prekių bei čia pat gauti naudingų prekybininkų patarimų.

Sodininkų mugėje bus prekiaujama sodinukais, sėklomis, dekoratyviniais augalais, sodo reikmenimis taip pat ir amatininkų dirbiniais, kaimiškais maisto produktais ir kitomis gėrybėmis.

Visgi ankstesnių mugių dalyviai sutartinai tvirtina, jog pavasarį vykstančiose mugėse populiariausi – sodinukai. „Žmonės paprastai ateina jau žinodami, ko ieško, tačiau prieš siūlydami sodinuką pasiteiraujame apie augimvietės sąlygas, nuo kurių priklausys ir būsimas derlius . Pavyzdžiui, norint, jog šilauogės gerai augtų ir derėtų, joms reikalinga ne tik saulė, bet ir rūgštus dirvožemis. Todėl sodinant šį augalą į duobę patartina įberti durpių arba pasirinkti priesmėlio dirvožemį, kuriame yra organinių medžiagų. Taip pat šilauogės negali augti po vieną ir geriausia įsigyti du ar daugiau sodinukų, o sodinti jas reikėtų 1 - 1,5 metro atstumu“, – pasakojo šiais metais mugėje dalyvausiantis sodininkas. Jis pripažino, jog neretai pirkėjai paprasčiausiai pamiršta pasirūpinti tinkamomis augalui sąlygomis, o vėliau apgailestauja, jog nebūna gausaus derliaus.

Mugės darbo laikas – nuo 8 iki 17 val. šeštadienį ir nuo 8 iki 16 val. sekmadienį.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder