Saulius Skvernelis: dėl Darbo kodekso ėjome kitu keliu

Saulius Skvernelis: dėl Darbo kodekso ėjome kitu keliu

Naujasis Darbo kodeksas užtikrins didesnes darbuotojų socialines garantijas, įsitikinęs Premjeras Saulius Skvernelis, kartu nesutikdamas su prezidentūros išsakytomis pastabomis, esą Vyriausybės visą politinę atsakomybę dėl Darbo kodekso perduoda Trišalei tarybai. 

„Vyriausybė nieko nepermetė. Socialinis dialogas yra sėkmingiausias būdas priimti tokius jautrius visuomenei klausimus, kaip Darbo kodeksas. Juo labiau kad prieš metus laiko, kai tas neįsigaliojęs kodeksas buvo priimtas, buvo išreikšta pozicija, kad Seimas, priėmęs Darbo kodeksą, ignoravo Trišalės tarybos sprendimus, išmetė kažkur į šiukšlių dėžę ar tai pervažiavo buldozeriu, tai mes dabar ėjome visiškai kitu keliu“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis. 

Premjero teigimu, Vyriausybė yra aktyvi socialinio dialogo dalyvė, tarpininkė ir kompromisų ieškotoja. S. Skvernelis nepritaria vertinimams, kad Ministrų Kabineto pozicija dėl Darbo kodekso yra liberali. 

„Tikrai nėra liberali pozicija. Vyriausybė privalo matyti visą spektrą. Viena vertus, mes norime, darome ir darysime, kad būtų mažinama socialinė atskirtis, kad darbuotojas būtų apsaugotas, turėtų realias socialines garantijas. Iš kitos pusės, verslas turi investuoti, skatinti gamybą. Turime ieškoti balanso, girdėti ir verslo pusę. Be to, girdime ir deklaracijas bei norą uždirbtu pelnu dalytis su darbuotojais“, - sako S. Skvernelis. 

Pasak Ministro Pirmininko, naujojo įstatymo veikimas bus nuolat vertinamas. 

„Įstatymas pradės galioti ir bus matyti po pusės metų, bus nuolatinis monitoringas, ar jis pasiekė tuos tikslus, ar tikrai darbuotojai yra socialiai apsaugoti ir jų garantijos didesnės. O aš manau, kad naujasis įstatymas užtikrina didesnes garantijas. Galiausiai, Trišalė taryba ir toliau dirbs. Vyriausybė, jeigu reikės, toliau inicijuos pataisas, bet tai darysime per socialinį dialogą ir tik Trišalės tarybos formatu“, - kalbėjo S. Skvernelis. 

Naujasis Darbo kodeksas turėtų įsigalioti nuo liepos 1 d. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder