Rusija švelnina retoriką pieno kare su Lietuva

Rusija švelnina retoriką pieno kare su Lietuva

Lietuvai atsižvelgus į Rusijos ekspertų pastabas jiems lankantis šalyje, galima optimistiškai žiūrėti į prekybos lietuviškais pieno produktais ribojimų atšaukimą, teigiama Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos "Rospotrebnadzor" tinklalapyje paskelbtame pranešime.

"Lietuva padėkojo už kompetenciją, objektyvumą, rekomendacijas ir pastabas, išsakytas "Rospotrebnadzor" ekspertams lankantis Lietuvoje. Tai liudija, kad Lietuvos pusė suinteresuota konstruktyviu dialogu, sprendžiant pieno produktų kokybės ir saugumo klausimą. Taip pat tai reiškia, kad galima optimistiškai žiūrėti į ribojimų atšaukimą Rusijoje", - teigiama pranešime.

ELTA primena, kad "Rospotrebnadzor" nuo spalio 7 dienos uždraudė lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją. Spalio 21-25 dienomis Lietuvoje lankęsi "Rospotrebnadzor" ekspertai nurodė sąlygas, kuriomis būtų atkurtas lietuviškų pieno gaminių tiekimas Rusijos rinkoms.

Tarnyba pabrėžė, kad Lietuvos bendrovės turėtų atlikti tyrimą ir pašalinti priežastis, dėl kurių pieno gaminiuose buvo aptikti ftalatai, taip pat ant pakuočių nurodyti tikslią gaminių sudėtį, išspręsti pakuočių žymėjimo neatitikimus Rusijoje galiojantiems standartams, pateikti produkcijos aprašus rusų kalba, kelti kokybės ir saugumo standartus gamintojams, taip pat sparčiau keistis su Rusija informacija apie aptiktus pažeidimus ir laboratorinių tyrimų rezultatus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder