Rugsėjį bus apdrausti visos Lietuvos mokiniai

Rugsėjį bus apdrausti visos Lietuvos mokiniai

Tradicinė rugsėjo saugaus eismo iniciatyva „Apsaugok mane“ pradeda jau tryliktą rugsėjį ir kviečia visus suaugusiuosius, vairuotojus ir pėsčiuosius pasirūpinti pačiais jautriausiais eismo dalyviais – moksleiviais. Akcijos iniciatoriai – didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ ir Vilniaus miesto savivaldybė, šiemet ypatingą dėmesį skiria pirmokėliams ir visiems pradinių klasių mokiniams.

Visoje Lietuvoje šiemet mokyklų duris atvers 27 tūkst. pirmokėlių. Vien šalies sostinėje iš beveik 20 tūkst. pradinukų, prie pirmos klasės vadovėlių palinks beveik 5 tūkstančiai pirmokų.

„Net ir mažiausia trauma, kurią patiria vaikas, visada labai skausminga. Į mokyklas visoje Lietuvoje grįžta beveik 370 tūkst. mokinių, kurie po vasaros atostogų yra išsiblaškę, primiršę saugų kelią į mokyklą, kelių eismo taisykles, kiti tik pradeda pirmąją klasę ir judriose gatvėse jų gali laukti daug pavojų. Todėl mes, suaugusieji, privalome užtikrinti, kad kiekvienas vaikas saugiai pasiektų mokyklą ir grįžtų iš jos namo. „Lietuvos draudimas“ rugsėjį tradiciškai pasirūpins nemokamu mokinių draudimu“, - sako Kęstutis Šerpytis, „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius.

Mokslo metų pradžioje specialistai pataria tėvams palydėti vaikus į mokyklą ir parodyti jiems saugiausią kelią, kartu su vaiku nubraižyti schemą, kaip jis keliaus į mokyklą, kuriose vietose turi būti itin atidus. Taip pat svarbu parinkti ne trumpiausią, o saugiausią kelią iki vaiko mokyklos ir atgal į namus.

Pernai akcijos „Apsaugok mane“ metu visą Lietuvą sukrėtė skaudi tragedija Vilniuje, kur rugsėjį bėgdamas per gatvę žuvo vaikas. Iš viso Lietuvoje tą mėnesį sužaloti aštuoni moksleiviai, kurie patyrė galvos smegenų sukrėtimus, galūnių sumušimus, lūžius, kitas traumas. Visų vaikų tėvams „Lietuvos draudimas“ išmokėjo draudimo išmokas pagal nelaimingų atsitikimų draudimą.

Šiemet visiems pradinukams akcijos „Apsaugok mane“ rengėjai išleido spalvingą knygelę – atmintinę, kurioje piešti herojai pataria vaikams, kaip saugiai elgtis gatvėje ir primena pagrindines eismo taisykles. Pradinukams šios knygelės bus išdalytos mokyklose, o visi norintys gali ateiti jos pasiimti į „Lietuvos draudimo“ salas, esančias didžiuosiuose prekybos centruose.

Rugsėjo mėnesį visus Lietuvos moksleivius „Lietuvos draudimas“ apdraus nuo nelaimingų atsitikimų 10 tūkst. litų suma. Jeigu nuo 7 iki 21 valandos vaikas nukentėtų eismo įvykyje, tuomet jo tėvams ar globėjams reikia kreiptis į artimiausią „Lietuvos draudimo“ skyrių arba paskambinti į bendrovės žalų skambučių centrą.

Per dvylika akcijos „Apsaugok mane“ gyvavimo metų iš viso nukentėjo 51 moksleivis, yra žuvusiųjų. Nukentėjusių vaikų tėvams ar globėjams išmokėta beveik 80 tūkst. litų. Vienas iš akcijos iniciatorių „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis sako, kad atkreipti dėmesį į per gatvę einančius vaikus padeda įvairios saugumo iniciatyvos – specialiai žymimos ar paaukštintos perėjos, kuriomis rūpinasi kiekvieno miesto savivaldybė. Tačiau norint išvengti skaudžių nelaimių, būtinas ir ypatingas vairuotojų atidumas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder