Robertas Dargis: naujas rinkas verslas atras pats, reikia gerinti verslo sąlygas

Robertas Dargis: naujas rinkas verslas atras pats, reikia gerinti verslo sąlygas

Rusijos paskelbtų sankcijų kontekste Vyriausybė turėtų koncentruotis į verslo sąlygų Lietuvoje gerinimą ir šalies konkurencingumo didinimą, o alternatyvias rinkas verslas yra pajėgus susirasti pats, teigia Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis.

Trečiadienį pramonininkai rinkosi į posėdį, skirtą Vyriausybės siūlomoms priemonėms, susijusioms su Rusijos paskelbtomis sankcijomis, bei ekonominio bendradarbiavimo su Rusija perspektyvoms aptarti.

Kaip sakė LPK vadovas, šalies verslas vis labiau jaučia Rusijos paskelbto žemės ūkio ir maisto produktų embargo pasekmes, tačiau kol kas sunku tiksliai įvardyti, ar ekonominį lėtėjimą lemia sezoniniai svyravimai, ar paskelbtos sankcijos.

"Verslininkai šiuo metu formuluoja, jų manymu, reikalingiausių priemonių paketą. Manau, kad Vyriausybė turėtų sulaukti verslo siūlymų ir integruoti juos į priimtą veiksmų planą", - teigė R. Dargis.

LPK vadovas pabrėžė, kad verslininkai yra pajėgūs savarankiškai atrasti alternatyvias rinkas, todėl valdžios prioritetu turėtų tapti verslo sąlygų gerinimas.

"Verslo aplinka Lietuvoje negerėja, Lietuva smunka konkurencingumo reitinguose. Negalima sakyti, kad situacija pas mus blogėja, tačiau kiti tobulėja sparčiau už mus. Manau, kad laikas grįžti ir kalbėti apie tokius jautrius klausimus, kaip darbo santykiai, darbo mokesčiai, biurokratinė našta. Verslas turi dirbti labiau prognozuojamoje aplinkoje", - teigė R. Dargis.

Pramonininkų vadovas taip pat sakė besitikintis dar aktyvesnės ekonominės diplomatijos.

Pasak R. Dargio, aiškiau apibrėžti pokyčius savo veiklos srityse verslas bus pasiruošęs po mėnesio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder