Rekordinė lietuvių investicija duos darbo tūkstančiui baltarusių

Rekordinė lietuvių investicija duos darbo tūkstančiui baltarusių

Trečiadienį Baltarusijoje, Mogiliavo srities laisvojoje ekonominėje zonoje, atidarytas daugiau nei 325 mln. Lt investicijų pareikalavęs „Vakarų medienos grupės” (VMG) ir koncerno SBA industrinis kompleksas. Skelbiama, kad tai viena didžiausių lietuvių tiesioginių užsienio investicijų (TUI) kaimyninėje šalyje.

„VMG Industry" medžio drožlių plokščių, korpusinių baldų, faneros fabrikuose ir SBA „Mebelain" gamykloje bus gaminami baldai „Ikea" bendrovei ir eksportuojami į Rusijos rinką. Tikimasi, kad gamyklose bus sukurta daugiau nei 1 tūkst. darbo vietų, rašo Delfi.lt.

„VMG Industry" gamyklų kompleksas užima 22 ha teritoriją, iš kurios 60 tūkst. kv. m skirta gamybiniams ir sandėliavimo pastatams. Čia bus gaminama žaliava baldams - medienos drožlių plokštės, lovų detalės bei korpusiniai baldai namams.

„VMG Industry" planuoja, kad visu pajėgumu gamykla pradės dirbti 2015 m. ir galės gaminti produkcijos už 240 mln. Lt. Iki šių metų pabaigos žadama padidinti darbuotojų skaičių nuo 700 iki 1000.

„Mebelain” gamykla Mogiliave SBA baldų koncernui kainavo 55 mln. Lt. Dalis lėšų paskolino Europos plėtros ir rekonstrukcijos bankas. Skaičiuojama, kad per ateinančius penkerius metus iš šios gamyklos pavyks realizuoti baldų už 300 mln. Lt.

Šiuo metu gamykloje jau dirba 150 darbuotojų. Planuojama iki metų pabaigos šitą skaičių padvigubinti.

14 tūkst. kv. m užimančioje „Mebelain" gamykloje SBA gamins lentynas, komodas, stalus. Vien per liepos mėnesį planuojama pagaminti daugiau nei 20 tūkst. lentynų.

"Vakarų medienos grupės" gamyklos atidarymas Mogiliove

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder