Ragino kovoti su šešėliu

Ragino kovoti su šešėliu

Tilžės turguje Klaipėdos policija surengė akciją, kurioje žmonės buvo raginami kovoti su šešėline ekonomika. Kai kurie akistatos su pareigūnėmis bandė išvengti, tačiau atsirado ir norinčių padiskutuoti.

Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus atstovai turgavietėje dalijo lankstinukus ir ragino žmones dalyvauti žaidime - traukti lapelį, atsakyti į klausimą ir gauti dovanų.

"Ar sąžiningai ir laiku moku visus mokesčius? Taip! Griežtai taip!" - sušuko klaipėdietė, kuri atsakė į ištrauktą klausimą ir gavo atšvaitą bei pieštuką.

Kitas miestietis, Rimas, sulaukęs klausimo apie naminukės laikymą namuose, juokavo: "Kiek galiu jos laikyti? Kilogramą. Bet iš tikro žinau, kad negalima laikyti nė lašo."

"Labai patiko tokia akcija. Manęs klausė, per kiek laiko darbdavys turi įdarbinti darbuotoją. Atsakiau teisingai, pasakiau, kad turi įdarbinti tą pačią dieną", - džiaugėsi Svetlana.

Patys policijos atstovai liko patenkinti surengtos akcijos rezultatais.

"Norėjome sužinoti gyventojų nuomonę apie šešėlinę ekonomiką, kaip jie su tuo kovoja ir ar turi pakankamai informacijos. Nesitikėjau, kad žmonės taip aktyviai su mumis bendraus - jie buvo labai nuoširdūs ir šilti. Manau, kad akcija tikrai pavyko", - sakė Klaipėdos VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Studencova.

Tokios akcijos Klaipėdoje buvo rengiamos ir anksčiau.

Neseniai Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyrius atskleidė, kad nuo 2014 iki 2016 metų šešėlis Lietuvos ekonomikoje susitraukė nuo 27,1 iki 24,9 proc.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder