Premjeras neplanuotas biudžeto įplaukas ragina nukreipti valstybės tarnautojų atlyginimams didinti

Premjeras neplanuotas biudžeto įplaukas ragina nukreipti valstybės tarnautojų atlyginimams didinti

Premjeras Algirdas Butkevičius neatmeta, kad jeigu iki šių metų pabaigos į biudžetą bus surinkta daugiau neplanuotų įplaukų, jos galėtų būti nukreiptos algoms valstybės sektoriuje didinti. Per krizę sumažintas valstybės tarnautojų, politikų ir teisėjų algas atkurti valdžią įpareigojo Konstitucinis Teismas (KT). Tam reikia 240 mln. litų.

Pasak Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo, dėl šio KT išaiškinimo rudenį Seimui teks priimti tai numatančias įstatymo pataisas. Tai esą bus vienas iš svarbiausių Seimo rudens sesijos darbų.

"Reikia priimti tam tikras įstatymo pataisas dėl Konstitucijos išaiškinimo, nes KT išaiškino, ypač dėl sumažintų atlygintų, kad juos reikia grąžinti, tai reikia priimti tam tikrus sprendimus", - po neskelbto susitikimo su Premjeru pirmadienį Vyriausybėje sakė V. Gedvilas.

Premjeras A. Butkevičius teigė, kad dėl minėtojo klausimo Vyriausybėje per pasitarimą pirmadienį kilo daug ginčų ir esą labai norėtųsi, kad ir Seime tam iš anksto būtų ruošiamasi.

"Yra pasiūlymas toks, kad nuo spalio 1 d., kai bus valstybės tarnautojams atstatomos kvalifikacijos ir kategorijos kaip yra numatyta KT, kad šitą dalį pinigų būtų galima išmokėti gal ateinančiais metais iki kovo", - sakė Ministras Pirmininkas.

"Jeigu turėsime lėšų, tai faktiškai bus galima atstatyti dar gruodžio mėnesį. Gali būti kitas variantas - nekeičiant šių metų biudžeto asignavimų, priskaičiuota bus šiais metais, bet išmokėta kitais metais", - apie valstybės tarnautojų, politikų ir teisėjų algų atkūrimo perspektyvas kalbėjo Premjeras.

Jis taip pat pabrėžė, kad jeigu iki šių metų pabaigos į biudžetą būtų gauta papildomų neplanuotų įplaukų, jos turėtų būti nukreiptos algų valstybės sektoriuje padidinimui.

"Ministrams duotas nurodymas, kad visos sutaupytos darbo užmokesčio fondo lėšos nebūtų išmokėtos kaip priedai ar premijos, bet ta suma būtų nukreipta irgi finansinių įsipareigojimų įgyvendinimui", - dėstė Premjeras.

A. Butkevičius informavo, kad rudenį savivaldybės gali susidurti su finansavimo problema.

Esą dėl to kalti prieš tai valdžioje buvę konservatoriai, kurie žinojo, jog savivaldybėms pinigų socialinėms reikmėms užteks tik iki spalio.

"Taigi čia irgi turime ieškoti variantų, kaip šioje situacijoje išspręsti šitą problemą", - sakė Premjeras ir pridūrė šį klausimą pirmadienio rytą aptaręs su socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder