Premjeras: Lietuva suinteresuota pritraukti skalūnų žvalgybos įmones

Premjeras: Lietuva suinteresuota pritraukti skalūnų žvalgybos įmones

Premjeras Algirdas Butkevičius, apsilankęs viename produktyviausių JAV skalūnų telkinių Marcellus, pabrėžė, kad Lietuva yra suinteresuota pritraukti skalūnų žvalgybos ir gavybos įmones.

Ministras Pirmininkas papasakojo, kad Lietuvos Vyriausybė, siekdama tobulinti tradicinių ir išsklaidytųjų angliavandenilių išteklių naudojimo konkursų organizavimo ir vykdymo tvarką, yra priėmusi atitinkamas pataisas, o parlamentui pasiūlyta nustatyti mokestines lengvatas būsimiems investuotojams į šią energetikos sritį.

"Tikiuosi, kad susitikimas su jumis - šios srities ekspertais - ir didžiulė JAV patirtis žvalgant ir eksploatuojant skalūnų išteklius suteiks mums naudingos informacijos ir naują postūmį siekiant pasinaudoti šiais energetikos ištekliais", - akademinio Pitsburgo universiteto centro atstovams sakė A. Butkevičius, pridurdamas, kad tai taip pat pasitarnautų šalies energetinei nepriklausomybei.

Taip pat premjeras teigė, jog tikisi, kad Seimas pritars pasiūlymui skalūnų gavybą pirmus trejus metus apmokestinti 1 proc. tarifu, nes investuotojai per pirmus metus prisiima didelę riziką.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder