Premjeras: institucijos turi planuotis veiklą neskaičiuodamos, kad išlaidos per artimiausius trejus metus galėtų būti padidintos

Premjeras: institucijos turi planuotis veiklą neskaičiuodamos, kad išlaidos per artimiausius trejus metus galėtų būti padidintos

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad valstybės sektorius gali nesitikėti didesnio finansavimo ne tik kitąmet, bet ir trejų metų perspektyvoje.

Antradienį interviu Lietuvos radijui Premjeras pakartojo savo poziciją, kad nė viena grupė negali būti privilegijuota, jokių rezervų didinti finansavimą nėra. Pastaruoju metu apie didesnį finansavimą kitų metų valstybės biudžete vis garsiau prakalbo pareigūnų profsąjungos.

"Žiūrint į visą ekonomikos perspektyvą, numatant tai, kas darosi toje pačioje Graikijoje, euro zonoje, mes negalime tikėtis Lietuvoje kažkokios stebuklingos situacijos, kad iš kažkur staiga atsiras didžiuliai kiekiai nepanaudotų valstybės biudžeto pinigų ir mes kuriai nors sričiai galėsime ženkliai padidinti finansavimą. Todėl ir labai atvirai sakau: tokių stebuklų mes nežadame", - sakė A. Kubilius.

Jis teigė tikįs, kad ir kitos partijos, dalyvausiančios rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, nepasiduos populizmui. Pasak Premjero, visi sektoriai turi žinoti, kad nėra galimybių numatyti labai ženklaus sektorių finansavimo kitąmet.

"Turi atitinkami ministrai, atitinkamų institucijų vadovai matyti tą ilgalaikę perspektyvą, kad iš tikrųjų ir Europos, ir pasaulio ekonomika nežada labai didelių, stebuklingų augimų artimiausiu metu, duok Dieve, kad būtų išvengta kokių nors didesnių ir skausmingesnių sukrėtimų, ir todėl turi planuotis savo institucijų veiklą neskaičiuodami, kad išlaidos joms ne tiktai kitais metais, bet ir per artimiausius trejus metus galėtų būti ženkliai padidintos", - teigė jis.

Premjeras sakė, kad Vyriausybė jokių derybų dėl kitų metų biudžeto su profsąjungomis neveda.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder