Premjeras: alkoholio akcizai augs palaipsniui

Premjeras: alkoholio akcizai augs palaipsniui

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad šiemet bus keičiamas vienintelis mokestis - didinami alkoholio akcizai. Vyriausybė, anot jo, rengia trejų metų trukmės alkoholio apmokestinimo planą.

"Po rinkimų bus pateiktas vienas mokesčių įstatymo projektas - tai yra akcizų tarifų didinimas alkoholiniam gėrimams. Šiuo metu mes vedame dialogą su alkoholinių gėrimų gamintojais ir tikrai iki liepos mėnesio tą dialogą užbaigsime. Tame įstatymo projekte bus numatyta visa akcizų politika, vykdoma alkoholiniams gėrimams trejiems metams, kad tai nebūtų keičiama", - antradienio rytą interviu LRT radijui sakė Premjeras.

Vyriausybės vadovas patikino, kad apie kitus mokesčių projektus šiuo metu nediskutuojama, ir galimybės, kad jie būtų pateikti Seimui, nėra.

Kalbėdamas apie Pensijų kompensavimo darbo grupės siūlytą automobilių mokestį, A. Butkevičius pripažino, kad didžioji dalis surinktų lėšų būtų nukeliavę kelių tvarkymui.

"Reikia pripažinti, kad visi asignavimai nebuvo numatyti pensijų kompensavimui. Didžioji dalis būtų atitekusi Kelių priežiūros ir plėtros programai finansuoti, maždaug 2/3 lėšų būtų nukeliavę į savivaldybes ir savivaldybės būtų naudojusios savo kelių modernizavimui, žvyrkelių asfaltavimui ir kitų kelių priežiūrai", - sakė Vyriausybės vadovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder